In memoriam – Jan Koekkoek – 1962-2017

Gisteren bereikte ons het droevige nieuws dat Jan Koekkoek van de Isala klinieken Zwolle, na een ziekbed van acht maanden, op 22 november is overleden. Als betrokken BTG-lid heeft Jan zich vele jaren op veel terreinen intensief ingezet voor onze vereniging.  In het kader van onze bijeenkomsten mochten wij  te gast zijn in de prachtige nieuwbouw van de  Isala klinieken, waarbij veel vernieuwende ICT werd toegepast. Hierbij was Jan bijzonder trots op de inrichting van de mobiele communicatie, waarin  Isala koploper was .

In 2013 nam Jan deel aan de Vertrouwenscommissie, waaraan naast Jan ook Teus van der Plaat, Bart Schutte, Henk Jan Rutgers, Eric Reij en Jan van Alphen deelnamen.  In een roerige periode begonnen zij te werken aan het herstel van de harmonie en vernieuwing van de vereniging, waarbij tevens werd gestreefd naar meer synergie tussen BTG en TGG.

Jan zette zich hier met hart en ziel voor in en vele malen kwam hij op zijn imposante motor naar Driebergen om samen te werken aan de vereniging. Tijdens de vele discussies nam Jan geen blad voor de mond en liet hij zich niet  intimideren door enige autoriteit of complexe formuleringen. Hierbij wist Jan de kern van discussies in voor iedereen begrijpbare taal samen te vatten.

Jan was een gedreven vakspecialist, een betrokken collega en bovenal een man die recht door zee was. Als vereniging zijn wij dankbaar voor al hetgeen hij voor ons heeft betekent en wij wensen zijn familie, naasten, bekenden en collega’s veel sterkte toe bij de verwerking van dit grote verdriet.

Namens het bestuur en directie BTG,

Jan van Alphen , Eric Reij, Harry Vermeulen en Petra Claessen

2 comments on “In memoriam – Jan Koekkoek – 1962-2017

 1. lexsmit on

  In de vele jaren dat ik Jan heb mogen meemaken in de vereniging is een relatie opgebouwd waaraan ik vele goede herinneringen heb. Jan was een man die ervan hield complexe zaken tot de kern te vereenvoudigen. Als gemotiveerd lid van de vereniging was zijn inbreng met regelmaat doorslaggevend bij het tot stand komen van soms moeilijke beslissingen.
  We gaan je missen Jan……

 2. Leo Voermans on

  Wat een verschrikkelijk bericht. Veel en veel te jong.
  Mooi zoals jullie Jan hebben beschreven. Ik denk aan hem

Reageren is niet mogelijk

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Bijeenkomsten

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.