T-Mobile neemt Tele2 over

T-Mobile Nederland neemt Tele2 over, zo maakt T-mobile bekend met een persbericht op zijn website. Volgens T-mobile is dit nodig om te zorgen voor meer concurrentie op de Nederlandse telecommunicatiemarkt. De combinatie van de twee providers gaat verder onder de naam T-Mobile, en het aantal grote providers in Nederland wordt hiermee van vier teruggebracht naar drie.

T-Mobile neemt Tele2 over: maar waarom?

Volgens Søren Abildgaard, CEO T-Mobile Nederland, is deze zet nodig om echt de concurrentie aan te kunnen gaan met het huidige duopolie, zoals hij KPN en Vodafone nu noemt. Op deze manier zouden ze de markt kunnen openbreken. T-Mobile heeft op dit moment 3,7 miljoen klanten, met Tele2 erbij worden dat er 4,5 miljoen. Met de overname gaat een bedrag van 190 miljoen euro gemoeid.

Søren Abildgaard,zegt het volgende over de overname: "Ik feliciteer al onze klanten en iedereen die behoefte heeft aan een beter alternatief. Met deze stap creëren we nieuwe mogelijkheden. Het duo heeft veel te lang vrij spel gehad en ze zijn tot nu toe weggekomen met dit spel met maar één verliezer: de klant. Dat is vanaf vandaag verleden tijd. Niet meer. Nooit meer. Door onze krachten te bundelen met Tele2, kunnen we veel efficiënter concurreren en Nederlandse klanten een alternatief bieden. We zullen nooit stoppen met het doorbreken van conventies en we blijven de sector de komende jaren uitdagen.”

https://twitter.com/SorenAbildgaard/status/941549412223942656

Instemming van de mededingingsautoriteiten

Voordat de overname definitief een doorgang kan vinden, moet hiervoor eerst nog toestemming worden gegeven door de relevante mededingingsautoriteiten. Tele2 geeft aan dat het die goedkeuring in de tweede helft van 2018 verwacht. “Tot die tijd zullen beide providers als zelfstandige bedrijven blijven opereren, en vinden er als gevolg van dit voorgenomen samengaan dan ook geen veranderingen plaats.”

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Bijeenkomsten

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.