UPS bestelt 125 elektrische vrachtwagens bij Tesla

UPS (United Parcel Service) heeft bij Tesla een order voor 125 elektrische vrachtwagens geplaatst. Dit is de grootste order die Tesla tot nog toe heeft ontvangen. Het betreft de zogeheten semi-truck die Tesla vorige maand aankondigde.

Elektrische vrachtwagens tesla

Alernative-fuel vehicles

UPS heeft momenteel zo'n 8500 alternative-fuel vehicles, voertuigen die geheel of gedeeltelijk elektrisch worden aangedreven. Met deze order wordt dat aantal verder uitgebreid. De uitbreiding maakt tevens onderdeel uit van het plan om de CO2-emissie van het bedrijf de komende zeven jaar met 12 procent te verminderen. Het aandeel UPS koerste ten tijde van de bekendmaking van de order vlak op 118,90 dollar.

Elektrische vrachtwagens Tesla

Naar verwachting wordt er pas in 2019 begonnen met de productie van de elektrische vrachtwagens en zullen ze tussen de 150.000 en 170.000 euro gaan kosten. De bedrijven gaan er van uit dat ze zullen besparen op de brandstofkosten. Volgens CEO Elon Musk van Tesla, heeft de elektrische vrachtwagen een actieradius van zo'n 800 kilometer. Met een lege aanhanger zou de truck in vijf seconden van 0 naar 60 mijl/uur (96,56 km/u) kunnen accelereren. Met een volle lading duurt dat 20 seconden.

https://www.youtube.com/watch?v=nONx_dgr55I

PepsiCo

Eerder deze maand bestelde PepsiCo, het moederbedrijf van onder meer Pepsi en Lay's, al honderd exemplaren van de elektrische vrachtwagens bij Tesla. Dat was op dat moment de grootste order voor Tesla. PepsiCo wil de vrachtwagens gaan gebruiken om snacks en drankjes van fabrieken naar distributiecentra en winkels te vervoeren. Verder plaatsten onder meer de Amerikaanse bedrijven Walmart en Sysco ook orders bij Tesla voor elektrische vrachtwagens. En ook Anheuser-Bush, de Amerikaanse tak van bierbrouwer Anheuser-Bush InBev, heeft al veertig exemplaren van de Tesla semi-truck besteld.

Tesla

Volgens nu.nl is Tesla met ongeveer 57.000 verkochte voertuigen tussen januari en september van dit jaar, het best verkopende e-automerk ter wereld. Onderzoeksbureau Jato geeft aan dat Tesla een verkoopstijging van 33 procent heeft gerealiseerd ten opzichte van de eerste negen maanden van 2016.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.