‘Apple-devices massaal getroffen door processorbugs Meltdown en Spectre’

Apple heeft bevestigd dat alle devices van het bedrijf  slachtoffer zijn geworden van de processorbugs Meltdown en Spectre. Door misbruik te maken van deze beveiligingsgaten, krijgen hackers toegang tot het deel van computers en devices waarin gevoelige informatie staat opgeslagen. Apple zegt via de laatste software-updates al maatregelen te hebben genomen tegen de Meltdown-bugs.

Meltdown treft processors van Intel, terwijl Spectre ook misbruikt kan worden bij chips van AMD en ARM. Voor Meltdown is een oplossing in de vorm van een software-update die bedrijven moeten uitrollen, maar experts waarschuwen dat deze oplossing computers trager maakt. Volgens Apple hebben de software-updates voor Apple-apparaten tegen Meltdown geen merkbaar verschil gehad op prestaties. De prestaties zijn bij meerdere benchmarktests hetzelfde gebleven, aldus het bedrijf.Apple heeft nog geen oplossing voor de problemen, veroorzaakt door Spectre. Het bedrijf denkt echter dat het extreem moeilijk is om misbruik te maken van dit beveiligingslek. Apple is één van de laatste techgiganten die vertelt in hoeverre producten zijn getroffen door het processorlek. Eerder zeiden Amazon en Microsoft zo snel mogelijk oplossingen uit te brengen om Meltdown tegen te gaan. Intel is afgelopen week ook begonnen met het beschikbaar stellen van software-updates. Daarnaast zegt Google inmiddels tegen het lek beveiligd te zijn.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.