Nieuwe WPA3-standaard maakt WiFi veiliger

Er komt een update van de WPA2-standaard voor draadloze netwerken die deze wereldwijd veiliger moet maken. Dat heeft de Wi-Fi Alliance bekendgemaakt. Met de huidige standaard worden op dit moment zo’n beetje alle draadloze apparaten beveiligd. 

De Wi-Fi Alliance wil de nieuwe standaard WPA3 zo snel mogelijk lanceren, waarbij een belangrijk probleem dat aan de basis van WPA2 ligt, opgelost kan worden. Een van de belangrijkste verbeteringen die behaald worden met WPA3 is een veelvoorkomend veiligheidsprobleem van open W-iFi-netwerken. De open netwerken maken het echter voor iedereen op hetzelfde netwerk mogelijk om data verzonden vanaf andere apparaten in te zien.

Het voordeel van WPA3 is dat het individuele versleuteling van data toevoegt. Daardoor wordt de verbinding die bestaat tussen een apparaat en een router eerst versleuteld, alvorens die verzonden wordt. Daarmee is het in elk geval een stuk veiliger om verbinding te maken met een open netwerk. Een andere belangrijke verbetering is de bescherming tegen ‘brute force dictionairy attacks’ waarbij geprobeerd wordt aan de hand van een lijst met mogelijke wachtwoorden in te loggen op Wi-Fi-netwerken. Het nieuwe protocol zorgt ervoor dat een aanvaller na een bepaald aantal pogingen geblokkeerd wordt van het netwerk.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.