Toekomsttrends op drukbezochte BTG Nieuwjaarsbijeenkomst

De drukbezochte Nieuwjaarsbijeenkomst van BTG in Den Haag stond dit jaar in het teken van Digital Connectivity, wat tevens het jaarthema van BTG is. De vele trends vlogen de BTG-leden om de oren, met dank aan interessante presentaties van onder anderen Ben Woldring, Lieke Lamb en Danny Frietman.

 De BTG Nieuwjaarsbijeenkomst in de prachtige Sociëteit De Witte in het hart van Den Haag, werd geopend door dagvoorzitter en trendwatcher Lieke Lamb die de nieuwe voorzitter Eric Reij on stage interviewde. Lieke Lamb presenteerde daarna enkele van haar trendverwachtingen voor 2018. Zo heeft zij 2018 uitgeroepen tot ‘Het jaar van het Hergroeperen’: een herleving van de zelfredzaamheid op plaatsen waar de overheid zich terugtrekt en de markt steken laat vallen. “In de maatschappij zie je daardoor steeds vaker ‘van-onderaf-initiatieven’ ontstaan waarbij burgers zelf zaken gaan regelen en de samenwerking zoeken. De Blockchain/Bitcoin-beweging hoort ook in die trend: mensen gaan eigen standaarden ontwikkelen”, aldus Lamb. De trendwatcher sprak verder van de Roaming Generation (de twintigers van nu), Sprokkelwijs 3.0 (de On Demand Economy in zorg en onderwijs) en FroBots (hoe robots onze Friends worden en ons dagelijks leven binnenkomen).

Vooruitblik Mobile World Congress
Vervolgens namen Annabel Helm van de GSMA en Danny Frietman het woord over het komende Mobile World Congress in Barcelona. Met het thema ‘Connecting everyone and everything for a better future’ belooft dit grootste mobile tech evenement van de wereld dit jaar wederom een recordaantal bezoekers te trekken. Het event is van 26 februari tot en met 1 maart en ook dit jaar is er een Holland Paviljoen waarvan de BTG partner is. Er is een combi-aanbod voor BTG-leden om het Mobile World Congress te bezoeken en deel te nemen aan een van de Innovation Tours.

De keynote werd verzorgd door niemand minder dan Ben Woldring van de Bencom Groep. Voordat hij het podium kreeg, nam BTG-voorzitter Eric Reij afscheid van Jan Smeding. “Iemand die alle functies binnen de vereniging BTG en dochteronderneming Telegrootgebruik BV  heeft gehad, geen blad voor de mond nam en altijd het beste met BTG en TGG voor had”, zei Eric Reij in zijn dankwoord richting Jan Smeding.

 

Ben Woldring nam daarna de BTG-leden mee naar de jaren 90, waarin het voor hem als tiener allemaal begon met vergelijkingssite Bellen.com. De succesvolle ondernemer sprak vervolgens over de zeepbel van de cryptocurrencies, de 5G frequentie-discussie in Nederland (“We moeten als Nederland voorop blijven lopen op het gebied van infrastructuur”), de lancering van de Bencompare-app en de opkomst van IOTA als opvolger van Blockchain. Met IOTA kunnen machines niet alleen contact hebben met elkaar maar ook in razendsnel tempo met elkaar onderhandelen en beslissingen nemen. “Een technologie om in de gaten te houden”, aldus Woldring.

Afscheid Jan van Alphen
Tot slot is op de Nieuwjaarsbijeenkomst uitgebreid stilgestaan bij het afscheid van voormalig voorzitter Jan van Alphen. De huidige voorzitter Eric Reij sprak mooie woorden. “Jan heeft zijn voorzittersrol altijd met flair ingevuld en ontzettend veel gerealiseerd. Er zijn dankzij hem vanuit BTG contacten gelegd met BELTUG, INTUG en het Europees Parlement. Verder hebben de BTG-expertgroepen onder leiding van Jan weer nieuw elan gekregen, net als de lobby bij de overheid over bijvoorbeeld mission critical communications”, aldus Reij. Vervolgens werden enkele videoboodschappen getoond waarin personen van binnen en buiten de BTG de scheidend voorzitter dankten voor de samenwerking en zijn inzet. “We hebben het vooral in samenwerking gedaan”, sprak Jan van Alphen. “De BTG is een prachtige vereniging met een mooie toekomst.”

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.