Beveiligingsprofs 40 uur per maand kwijt door inefficiënte systemen

Meer dan een derde van de IT-beslissers zegt dat hun teams minstens drie uur per dag spenderen aan taken die afgehandeld kunnen worden door betere software. Daarbovenop denkt de meerderheid dat de gemiddelde cyberbeveiligingsprofessional tien uur per week verliest door ongeschikte software.

Dat blijkt uit een onderzoeksstudie onder 751 IT-beslissers in de VS, het Verenigd Koninkrijk en Azië-Pacific. De studie toont tevens aan dat een groot deel van de beveiligingsprofessionals (88%) insider threats zien als een steeds groter wordend gevaar voor hun organisaties. Volgens LogRhythm, initiatiefnemer van het onderzoek, laat de studie zien dat inefficiënte processen en software een cruciale rol spelen bij het vertragen van het ontdekken en reageren op cyberbedreigingen.

Artificial Intelligence

Het goede nieuws is dat artificiële intelligentie (AI) steeds meer op de voorgrond treedt als een cruciaal wapen dat organisaties in de cyberoorlog kunnen inzetten. Uit de studie blijkt dat IT-uitvoerders in de Verenigde Staten geloven dat AI de komende jaren de grootste revolutie in de strijd tegen externe hackers en insider threats teweeg zal brengen. Die beslissingnemers verwachten dat snellere bedreigingsdetectie het belangrijkste voordeel van cloudgebaseerde AI-beveiliging zal zijn, gevolgd door betere data-analyse en samenwerking.

Momenteel gebruikt minder dan de helft van de ondervraagde organisaties enige vorm van AI om cyberbedreigingen tegen te gaan. Maar uit de studie blijkt dat – onder organisaties die wel een beroep doen op AI – meer dan negentig procent gelooft dat het de efficiëntie van hun cyberbeveiliging verbeterd heeft.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Bijeenkomsten

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.