Ericsson voltooit 5G-platform voor operators

Ericsson breidt zijn 5G-platform uit met nieuwe oplossingen voor het radio- en core-netwerk en rondt daarmee de 5G-readiness af voor operators. Het bedrijf introduceert commerciële 5G Radio Access Network (RAN)-software, gebaseerd op de onlangs goedgekeurde, eerste 3GPP 5G New Radio (NR)-standaard.

Daarnaast introduceert Ericsson een nieuwe categorie radioproducten onder de naam Street Macro. Dit is een nieuw site-type dat tegemoet komt aan de wens van operators om te groeien in steden met beperkt beschikbare radiolocaties. Om de groeimogelijkheden afkomstig van nieuwe 5G-use cases te benutten, breidt Ericsson zijn 5G Core System-aanbod uit met nieuwe mogelijkheden voor 5G NR-ondersteuning en een verbeterde Distributed Cloud-oplossing.

Ericsson introduceerde zijn 5G-platform in februari vorig jaar en breidde dit in september verder uit. Het omvat de 5G core- radio- en transportportfolio’s alsmede OSS /BSS, netwerkdiensten en beveiliging. Fredrik Jejdling, Executive Vice President en Head of Business Area Networks bij Ericsson, zegt: “Operators die met 5G voorop willen lopen, hebben nu de essentiële onderdelen om nog dit jaar 5G-netwerken te introduceren. Met ons platform krijgen zij efficiëntere netwerken en mogelijkheden nieuwe omzet te halen uit opkomende consumenten- en industrie-use cases.”

5G-software voor introductie van 5G

De 5G-radionetwerksoftware van Ericsson komt in het vierde kwartaal van 2018 beschikbaar en biedt multiband-ondersteuning voor wereldwijde inzet. Hiermee kunnen operators gebruikmaken van een nieuw frequentiespectrum, zodra dit beschikbaar komt.

De 5G radionetwerksoftware is een aanvulling op de eerder geïntroduceerde baseband en 5G-radio. Operators kunnen hun 5G-netwerk eenvoudig activeren en de eerste stappen zetten met commerciële 5G-mogelijkheden en nieuwe applicaties die gebruikmaken van geavanceerde mobiele breedbanddiensten. Dit zorgt voor efficiëntie voor het groeiende dataverkeer en biedt toegang tot multimedia-content zoals 4K / 8K videostreaming, virtual reality en augmented reality. Volgens nieuw onderzoek van Ericsson naar verbeterd mobiel breedband, zorgt de evolutie naar 5G voor tienmaal lagere kosten per gigabit dan 4G.

Het radio-aanbod wordt aangevuld met commerciële 5G Core software die is geoptimaliseerd voor 5G throughput, netwerkcapaciteit en schaalbaarheid. Ericsson’s Packet Core- en Unified Data Management-oplossingen leveren gedurende 2018 verbeteringen, voor efficiente ondersteuning van 5G-diensten. Deze oplossingen kunnen naarmate de 3GPP 5G-standaard evolueert, worden geüpgraded met nieuwe functionaliteit.

Ericsson Distributed Cloud versnelt 5G en de groei van IoT

Ericsson ontwikkelt tevens zijn Distributed Cloud-aanbod voor de inzet van cloud-applicaties op meerdere sites – centraal, distributed en edge. Managed, orchestrated en gezien als één oplossing, voor verbeterde latency, beveiliging en resilience. Het voldoet daarnaast aan de wettelijke vereisten voor 5G-enabled use cases. De Ericsson Distributed Cloud combineert het beste van telecom en cloud, waardoor netwerken als open cloud-platformen kunnen functioneren voor alle workloads, inclusief telecom-, consumenten- en bedrijfsapplicaties.

Als onderdeel van de Ericsson Distributed Cloud ondersteunt Ericsson implementaties van hardware-opties in een multi-vendor framework. Ericsson brengt Software-Defined Infrastructure (SDI) naar de edge, dankzij snel te implementeren telecom-grade open software voor upgrades en beheer op afstand. Voor efficiënte inzet van cloud native-applicaties, breidt Ericsson het aanbod ook uit met ondersteuning voor containers in een gedistribueerde cloud-infrastructuur.

Uitbreiding van het radioportfolio voor een optimale evolutie van 4G naar 5G Ericsson voegt een nieuwe categorie radioproducten voor steden toe, genaamd Street Macro. Dit is een nieuwe laag tussen macro en micro. Deze radio’s worden aan gebouwen bevestigd en hebben een kleiner oppervlak, maar wel de vereiste kracht om netwerkefficiëntie en -dekking te waarborgen.

Bovendien onthult het bedrijf nieuwe radioproducten die Massive MIMO-technologie ondersteunen. Deze producten zorgen voor een soepele evolutie van 4G naar 5G en komen tegemoet aan de behoefte aan meer capaciteit en eenvoudiger gebruik voor bredere adoptie. Alle geïnstalleerde basisstations van het Ericsson-radiosysteem die sinds 2015 worden geleverd, zijn dankzij een remote software-installatie 5G NR-geschikt.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Bijeenkomsten

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.