12 teams van Startupbootcamp FinTech & CyberSecurity vieren Demo Day

Startupbootcamp presenteerde vorige week de Demo Day van de FinTech & CyberSecurity accelerator, het global growth programma dat is gefocust op FinTech en CyberSecurity. De Demo day werd gehouden bij het Rabobank hoofdkantoor in Utrecht.

Elf Internationale Startups en een Scale-up presenteerden hun innovatieve ideeën aan een publiek van 400+ startups, investeerders, partners, mentoren en tech influencers.

De startups en scale-up bevinden zich in verschillende domeinen van de financiële dienstenindustrie die van groot belang zijn voor de sector, variërend van pensiontech, klantloyaliteit, challenger banks en financieel welzijn, tot blockchain en cybersecurity. De 12 teams begonnen aan de accelerator in september, toen zij werden geselecteerd uit meer dan 500 aanmeldingen uit 73 verschillende landen. De 12 startups gingen daarna door een intensief groei programma van 3 maanden in Amsterdam, dat startte op 30 oktober 2017. Nieuwe partnerships en mijlpalen werden bekend gemaakt door een aantal startups, waarbij samen al voor meer dan 2.5 miljoen euro aan investeringen werd toegezegd. De teams werden gedurende het programma begeleid door een netwerk van vooraanstaande ondernemers, leiders en investeerders. Daarnaast kregen de startups ook steun van Startupbootcamp partners, zoals de Rabobank, ING, ABN Amro, Moneyou, PGGM, De Volksbank, Achmea, Nationale Nederlanden, PwC, Vivat, Capgemini, Comsec en de Nationale Politie.

BTG en startups

Petra Claessen, Managing Director & New Business BTG: “Vereniging BTG, hét B2B-platform voor ICT- & Telecombedrijven en organisaties in profit en non-profit, legt met het programma ‘Green meets Grey’ de concrete link met Startups. Het is ons doel om de starters concreet te koppelen aan de deskundigheid van de Executives binnen onze directe achterban. Beiden kunnen van elkaar leren door ervaringen en best practices te delen. Op deze manier brengt BTG tevens vraag en aanbod bij elkaar. Tijdens het BTG Event In Business op 13 juni aanstaande in Grand Hotel Huis Ter Duin, zal ook ruime aandacht zijn voor de doelgroep van Startups. In een eerdere BTG-bijeenkomst heeft ZKH Prins Constantijn de achterban van BTG geënthousiasmeerd om ook de Startups een ruime plek te geven binnen BTG gelederen. In die zin heeft BTG ook een concrete ingang bij StartupDelta”, aldus Petra Claessen.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.