Mobile World Congress 2018: Dit kun je verwachten

Zo’n 100.000 mensen zullen naar Barcelona afreizen komende week, want het Mobile World Congress vindt daar plaats van 26 februari tot en met 1 maart. Wat komen we tegen in Barcelona? Een vooruitblik!

Ambities 5G
5G komt eerder dan verwacht. Het doel was om 5G te lanceren na 2020, maar die planning is veranderd doordat in 2016 een grote coalitie van vendors en Tier One mobiele operators het standaardisatieproces versnelden. Dit resulteerde in het feit dat 5G sneller komt dan verwacht. Voor de gebruiker kan 5G draaien op een 4G-netwerk, waardoor je alleen een software-update hoeft te doen. Geen verrassing dat 5G een van de hoofdthema’s op Mobile World Congress 2018 is. Diverse keynotes en roundtables pakken dit onderwerp beet.

Holland Paviljoen
De Nederlandse enclave in Barcelona zal zich presenteren in het Holland Paviljoen. Wat je hier kunt doen? Denk aan seminars over onder andere Blockchain, IoT, M2M en veel meer. Het Holland Paviljoen dient als een internationaal platform voor een gevarieerde mix van publieke en private delegaties van over de hele wereld. Een must-go tijdens MWC 2018 en uiteraard is BTG ook partner van het Holland Paviljoen samen met partijen als The Hague Security Delta, ABN AMRO, PortingXS en Broadforward. Op het paviljoen worden verder Startup pitches gehouden en zeven Innovatie Tours onder leiding van trendwatcher Vincent Everts.

Nieuwe hardwarereleases
Mobile World is de uitgelezen mogelijkheid om nieuwe producten aan een groot publiek te presenteren. Alle merken staan op de beursvloer met hun topproducten. Wellicht de grootste release is de Samsung Galaxy 9. Het nieuwe vlaggenschip van de Koreaanse smartphonegigant gaat ongetwijfeld de interesse wekken van de bezoeker.

Women4Tech
Gelijkheid tussen mannen en vrouwen komt aan bod tijdens Women4Tech. Het doel achter Women4Tech is om meer diversiteit te creëren in de mobiele en technische industrie. Op het programma staat onder meer de Women4Tech Summit, Women4Tech GLOMO Awards Presentation, Women4Tech Keynote en meer.

The Foundation of the Digital Economy
Börje Ekholm, CEO van Ericsson, komt spreken tijdens MWC 2018. Naar alle waarschijnlijkheid vertelt hij zijn visie op 5G en de gevolgen van de introductie hiervan. Heel interessant voor bijvoorbeeld aandeelhouders, die hebben nogal lastige jaren achter de rug.

Creating a better provider
Het openingspanel van Mobile World Congress 2018 gaat over hoe je een betere provider kunt zijn. Topstukken uit de telecombranche schuiven aan,  onder anderen Shang Bing (CEO van China Mobile), Vitorrio Colao (CEO Vodafone Group) en Mats Granryd (General Director GSMA).

The Future of the Industry: Transatlantic Digital Policy and Regulation
Een blik op de toekomst werpen, is wat altijd gebeurd tijdens MWC, dus ook in 2018. Timotheus Höttges, CEO van Deutsche Telekom, gaat dit tijdens een van de conferenties doen. Wat komt er aan bod? Regulaties op korte en lange termijn, de uitdagingen wat betreft grote investeringen en de snelle groei van het digitale ecosysteem.

Mobile World Congress 2018, 26 februari - 1 maart, Barcelona

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.