Newsflash: Mobile World Congress 2018 – Dag 1

Barcelona staat weer in het teken van Mobile World Congress. Ook dit jaar komen er meer dan 100.000 professionals uit de telecom bijeen om te praten over thema’s als Artificial Intelligence en 5G, maar ook om de nieuwste producten te bekijken. Dit is de MWC Newsflash van Dag 1.

Samsung lanceert S9 en S9+
Gisteravond heeft het Koreaanse Samsung hun nieuwe paradepaardjes gepresenteerd. De S9 en de S9+ zijn op 16 maart beschikbaar. Met de nieuwe Samsung ligt de focus onder meer op de camera. Aan de achterkant van het toestel vind je twee 12 megapixelcamera’s.

Ericsson-baas wil de netneutraliteit opheffen voor missiekritische toepassingen
Dat vertelde hij in Barcelona. Als voorbeeld noemde hij chirurgie op afstand. “Onderscheid tussen content keuren wij af, maar voor specifieke sectoren zou een onderscheid moeten worden gemaakt.”

LG onthult vernieuwde V30 met AI-functies
LG heeft tijdens Mobile World Congress een nieuwe, slimme versie van de V30 gelanceerd. Deze nieuwe versie heeft de LG V30 ThinQ. Vooral de camerafuncties zijn ‘slim’, wat betekent dat je door de telefoon geadviseerd wordt in welke modus je een foto kunt maken.

Eerste succesvolle 5G-gesprek is een feit
Het eerste telefoontje dat is gepleegd over een volwaardig 5G-netwerk is een feit. Vodafone en Huawei is het gelukt. Bij dit gesprek zijn de officiële en definitieve standaarden van het 3GGP gebruikt.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Bijeenkomsten

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.