Newsflash: Mobile World Congress 2018

Barcelona staat weer in het teken van Mobile World Congress. Ook dit jaar komen er meer dan 100.000 professionals uit de telecom bijeen om te praten over thema’s als Artificial Intelligence en 5G, maar ook om de nieuwste producten te bekijken. Dit is de MWC Newsflash.

Bekijk ook de vorige Newsflash!

GSMA presenteert de toekomst van het SMS’en
Is het dan nu echt zover dat de goede oude SMS verdwijnt? GSM Association presenteert de opvolger van de SMS: het multimediale, interactieve Rich Communication Service (RCS). Volgens GSMA is de functionaliteit vergelijkbaar met die van WhatsApp en de stabiliteit met de SMS. Ook het Nederlandse CM Telecom toonde op zijn stand RCM-oplossingen.

Holland Paviljoen
De Nederlandse Telecom- en ICT-industrie presenteert zich op MWC in het Holland Paviljoen. Het paviljoen werd officieel geopend door Maximo Ibarra, de nieuwe CEO van KPN. Het Holland Paviljoen dient als een internationaal platform voor een gevarieerde mix van publieke en private delegaties van over de hele wereld. BTG is een van de partners van het Holland Paviljoen samen met partijen als The Hague Security Delta, ABN AMRO, PortingXS en Broadforward. Op het paviljoen worden verder Startup pitches gehouden, Innovatie Tours gegeven onder leiding van Vincent Everts en daarbij zijn er presentaties van de deelnemende partijen. Zo was de presentie van KrypC over Blockachain zeer de moeite waard.


Wiko pakt uit met de View2
Wiko introduceert de View2-smartphoneserie op Mobile World Congress 2018 (MWC).Dit is een nieuwe serie die opvalt door de 19:9-beeldschermen. Tijdens MWC komen alle grote merken met hun nieuwste modellen, zo ook Wiko.

Nokia: Experia
3Met de lancering van de nieuwe Xperia-serie heeft Sony nieuwe flagship smartphones voor 2018. Opvallend is het nieuwe, rondere design. Daarnaast is de telefoon relatief snel. Dit komt doordat er een Qualcomm Snapdragon 845 processor in zit, de snelste processor van het moment.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Bijeenkomsten

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.