Artificial Intelligence middelpunt tijdens MWC

De toekomst is smart. Artificial Intelligence gaat een grote rol spelen in onze levens. Ook op het Mobile World Congress 2018 is AI een van de hoofdthema’s.

Kunstmatige intelligentie was naast 5G, IoT en mobile device-lanceringen een van de grote thema’s dit jaar tijdens het Mobile World Congress. Zo werden er diverse lezingen aan het onderwerp gewijd. Daarnaast lieten de grote merken met alle liefde hun spierballen zien op het gebied van AI. Slimme apparaten, smartphones, smarthomes, het zijn allemaal de producten die in de toekomst een grote rol (gaan) spelen.

Internet of Things was ook een van de grote onderwerpen. Begin dit jaar tijdens CES in Las Vegas werd de bezoeker al gebombardeerd met informatie over dit fenomeen en tijdens MWC werd dit alsmaar meer. De telecombranche moet er nu echt aan geloven, evenals de consument.

Vodafone en Samsung
Grote merken zijn al aan de slag met AI, denk aan Vodafone en Samsung die hiervoor de handen ineen slaan. Een samenwerking tussen twee grote merken belooft over het algemeen veel goeds. Samsung en Vodafone maakten op het Mobile World Congress gezamenlijk bekend dat de twee bedrijven werken aan een reeks van Internet of Things Smart Home-producten en -diensten voor consumentengebruik. V-Home by Vodafone en de Samsung SmartThings WiFi hub zullen samen gaan zorgen voor opschudding in het ‘smart-land’. In het tweede kwartaal zullen de producten worden gelanceerd in Duitsland en Spanje, daarna volgen andere Europese landen.

Deutsche Telekom gaat voor kunstmatige intelligentie
Het grote Deutsche Telekom is zich, net als veel andere telecombedrijven, ook aan het richten op kunstmatige intelligentie. Op MWC werd bekend dat het bedrijf bezig is een slimme spraakassistent te ontwikkelen in samenwerking met Orange. Dit platform zal in de zomer van 2018 gelanceerd worden.

Archos  lanceert smart home device
Net al veel andere aanbieders komt Archos met een slimme thuisassistent: Archos Hello. Het smartphonemerk laat weten dat het apparaat werkt als slimme speaker, een beeldscherm heeft voor het videobellen en andere apparaten in huis kan aansturen. Het apparaat heeft als besturingssysteem Android Oreo en kan verschillende taken in huis uitvoeren, denk aan voice requests, smart home-integratie om andere slimme apparaten aan te sturen en videogesprekken. Het is overigens ook een hifi-speaker. Een gebrek aan lanceringen was er zeker niet tijdens MWC 2018.

Automerk Porsche demonstreert slimme auto
Met veel bombarie werd aangekondigd dat Porsche een grote demonstratie zou geven. En zo geschiedde. Dankzij kunstmatige intelligentie in een smartphone maakte het Duitse automerk een testrun. De bestuurdersstoel bleef leeg en de auto deed wat hem werd opgedragen: een fietser ontwijken. De auto trok snel op en ontweek de fietser keurig. Naast de lege bestuurdersstoel zat overigens nog wel een safetypilot, want veiligheid boven alles.

LG past AI toe in nieuwe V30
LG heeft tijdens het Mobile World Congress een nieuwe, slimme versie van de V30 gelanceerd. Deze nieuwe versie heet de LG V30 ThinQ. De nieuwe functies van het toestel zijn vooral gericht op het herkennen van objecten, kunnen het apparaat helpen bij het winkelen en zorgen ervoor dat toestel betere foto’s maakt wanneer er weinig licht is. Het toestel kiest zelf de beste instellingen voor een foto.

Ook met de nieuwe versie van de V30 richt LG zich niet op een eigen stemassistent. De Google Assistent is nog steeds te vinden op het apparaat, maar heeft wel exclusieve functies, zo’n 32. LG liet weten dat de slimme functies ook op andere toestellen van het merk zullen komen, dit door middel van updates. Welke functies en welke toestellen dat precies zijn is nog onbekend.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.