Intelligente matrassen zijn de toekomst van de gezondheidszorg

Een doorbraak voor de gezondheidszorg: ‘slimme’ matrassen. digitalAngel gaat samen met Dell Boomi zorgen voor deze nieuwe pilot. Deze slimme matrassen zijn voorzien van sensoren die data delen met verpleegkundigen, zorgverleners en zorgpersoneel.

De data die vanuit het matras wordt verzonden, zorgt ervoor dat patiënten realtime en 24 uur per dag bewaakt kunnen worden. Deze slimme matras stuurt sensorische gegevens door aan verzorgers. In de toekomst gaat het mogelijk zijn dat de slaaphouding van een patient wordt aangepast. Dit kan tijdbesparend zijn voor verzorgers. Het gebrek aan tijd is namelijk een veelbesproken kwestie.

Peter de Lange, managing director digitalAngel, vertelt in een persbericht:  “Door de technologie verandert de gezondheidszorg op grote schaal en in een extreem hoog tempo. Onze visie is om een platform te creëren dat meerdere IoT- en biometrische sensoren zo combineert, dat het maximaal voordeel oplevert voor verzorgers, patiënten en hun familie. Wij hebben één van de eerste IoT-platforms dat volledig is goedgekeurd en aan de wettelijke eisen voldoet. We bouwen aan het universele platform voor de gezondheidszorg van de toekomst."

Vorig jaar was er een andere kleine doorbraak in de gezondheidszorg. Toen lanceerde het Deense Abena, fabrikant van incontinentiematerialen, een ‘slimme’ luier. Deze luier verlicht het werk van de zorgprofessionals.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.