Hyundai gaat vol voor slimme cockpit en auto

Hyundai werkt aan de Intelligent Personal Cockpit, waarmee het laat zien hoe druk het bezig is met connected car-technologie. Deze cockpit beschikt over slimme technologieën als spraakherkenning en Artificial Intelligence die opmerkt of de bestuurder bijvoorbeeld stress ervaart achter het stuur.

Onlangs investeerde Hyundai zo’n 22 miljard dollar in het maken van een driverless car. Ook nam het voor deze tak 45.000 mensen aan. In 2021 wil het automerk de eerste zelfrijdende auto op de markt brengen. Hiervoor is het onlangs een samenwerkingsverband aangegaan met Aurora. Dit bedrijf is actief op het gebied van autonoom rijden.

Maar voordat er een zelfrijdende auto is, onderneemt Zuid-Korea stappen op andere ‘intelligente’ gebieden. Hyundai’s nieuwe spraakherkenningstechnologie heet SoundHound en deze stelt de bestuurder in staat om bijvoorbeeld de airconditioning of het schuifdak te besturen met de stem. In de Intelligent Personal Cockpit zullen snel meer functies geïntegreerd worden die bestuurbaar zijn met spraak. Tevens is Hyundai bezig met Car-to-Home. Hiermee kan je vanuit de auto thuis de lampen aandoen, de wasmachine laten draaien of andere zaken besturen.

Wellness Care
De Intellegent Personal Cockpit beschikt niet enkel over handige aspecten, maar let ook op je gezondheid. Dit doet het door middel van Wellness Care. Deze functie heeft twee sensoren op het stuur en in de stoel en houdt in de gaten wat de hartslag is van de bestuurder. Zijn er plotselinge veranderingen, dan ervaart de bestuurder waarschijnlijk stress. Als de sensoren stress vaststellen, kan het systeem tot actie overgaan en contact opnemen met een dokter voor een online visueel consult. Wellicht kunnen er zo in de toekomst ongelukken worden voorkomen met mensen die een hartaanval krijgen.

YouTube player

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Bijeenkomsten

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.