KPN completeert aanbod IoT-netwerken met landelijke dekking LTE-M

Het LTE-M netwerk van Telecom- en ICT-dienstverlener KPN is vanaf nu in heel Nederland beschikbaar voor Internet of Things (IoT) toepassingen. Hiermee completeert KPN zijn IoT-connectiviteitsportfolio. Naast LoRa en M2M-toepassingen die gebruik maken van de mobiele netwerken kunnen klanten nu ook gebruik maken van LTE-M, met name geschikt om apparaten op kostenefficiënte wijze met grote regelmaat data uit te laten wisselen.

Het Internet-of-Things blijft groeien en de afgelopen drie jaar heeft KPN fors geïnvesteerd in nieuwe IoT-netwerken en dienstverlening waarmee organisaties de kansen die Internet of Things biedt ook kunnen verzilveren. Bijvoorbeeld het optimaliseren van bedrijfsprocessen, het verbeteren van de klantervaring of het ontwikkelen van nieuwe (disruptieve) businessmodellen. Eind 2017 is KPN gestart met de uitrol van LTE-M op de bestaande infrastructuur.

“Met het toevoegen van LTE-M aan het connectiviteits-portfolio kunnen klanten van KPN voor alle denkbare IoT-toepassingen en -vraagstukken een oplossing realiseren,” aldus Carolien Nijhuis, directeur Internet of Things bij KPN. “De afgelopen tijd hebben onze klanten LTE-M al kunnen testen op verschillende locaties in Rotterdam en Den Haag en nu hebben ze de mogelijkheid LTE-M landelijk in te zetten voor hun IoT-oplossingen.”

Een voorbeeld waar LTE-M voor gebruikt kan worden is een slimme meter, die regelmatig data uitwisselt en waarvoor de indoordekking goed moet zijn. Enexis Netbeheer kiest ervoor om LTE-M op termijn in te zetten voor zijn slimme meters. “We verwachten veel van LTE-M: goedkopere modules en een verbeterde dekking. Met de landelijke beschikbaarheid van LTE-M door KPN kunnen wij een nieuwe stap maken in ons smartmeter product” aldus, Annemieke Bulters, manager Slimme Meters van Enexis Netbeheer.

Naast slimme meters zijn ook wearables en mobiele betaalautomaten, toepassingen die met LTE-M verbinding zullen gaan maken. Ook is LTE-M uitermate geschikt om ‘track en trace’ te ondersteunen. Om klanten te helpen met het succesvol inzetten van Internet of Things, biedt KPN sinds eind vorig jaar KPN Things. Met deze schaalbare en startklare oplossing kunnen bedrijven en organisaties IoT-toepassingen gemakkelijk implementeren en opschalen. KPN Things biedt onder meer apparaten, data en consultancy en is beschikbaar voor alle IoT-netwerken van KPN, waaronder nu dus ook LTE-M.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.