Technologie belangrijker voor productiviteit dan meer vergaderruimtes

 

Uit onderzoek van BT, onder 1.100 managers en 600 IT-beslissers uit 11 landen, blijkt dat bedrijven het best kunnen investeren in digitale technologieën om de arbeidsproductiviteit te verhogen. 

Naar voren komt dat negen van de tien respondenten het ermee eens is dat mobiele tools en samenwerkingsdiensten de productiviteit op de werkvloer verhogen, dat was in 2015 nog 60 procent. Een hogere arbeidsproductiviteit is het doel van veel digitale transformatieprogramma’s. Uit het rapport komt echter naar voren dat slechts een kwart van de managers hun huidige digitale ervaring op het werk als 'uitstekend' bestempelen. Een meerderheid (acht van de tien) zegt dat als zij CEO zouden zijn, het verhogen van de productiviteit hun prioriteit zou zijn (in 2015 was dit slechts 57 procent).

Uit dit onderzoek blijkt dat er verschillende manieren zijn om de arbeidsproductiviteit te verhogen: een meer door video verbonden werkomgeving, eenvoudiger werken en samenwerken buiten kantoor, bedrijfsapps, instant messaging (IM) en betere apparaten.

Efficiënt werken is voor zowel werknemers als werkgevers erg van belang. Hoe bewerkstellig je dit? 63 procent van de managers zegt betere WiFi te willen gebruiken. Slechts 28 procent heeft behoefte aan meer vergaderruimtes. Interactieve samenwerkingsbeeldschermen en videoruimtes zijn ook van belang.

Andrew Small, vicepresident, Unified Communications and Contact Centres, Global Services, BT, zegt: "Uit ons onderzoek komt naar voren dat arbeidsproductiviteit op een eenvoudige manier kan worden verhoogd, zonder dat bedrijven daarbij hun kantoren opnieuw hoeven in te richten. Mobiele- en samenwerkingstools in de vorm van cloudgebaseerde diensten, ondersteund door draadloze connectiviteit, kunnen nieuwe, slimmere manieren van werken realiseren."

Voor het volledige onderzoek, klik hier.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.