‘57% CIO’s vermoedt hack bij mobiele medewerkers’

Ruim de helft van alle organisaties vermoedt dat hun mobiele medewerkers de afgelopen twaalf maanden zijn gehackt.  Maar liefst 81% van alle respondenten vertelden dat ze WiFi gerelateerde beveiligingsincidenten hebben ervaren.

Deze incidenten vonden plaats in cafés (62%), vliegvelden (60%) en hotels (52%) als meest genoemde locaties. Andere locaties zijn treinstations (30%), beursgebouwen (26%) en tijdens vluchten (20%). Dat blijkt uit het iPass Mobile Security Report 2018. Dit jaarlijkse rapport is gebaseerd op onderzoek onder 500 CIO's en andere IT-beslissers.

BYOD vergroot veiligheidsrisico
Het iPass Mobile Security Report maakt inzichtelijk hoe de CIO's en IT-beslissers van 500 organisaties in Europa en de Verenigde Staten worstelen met de behoeften aan mobiel werken en beveiliging. Veel organisaties hebben inmiddels een Bring Your Own Device (BYOD) beleid geïmplementeerd, waardoor medewerkers eenvoudiger mobiel kunnen werken. Ondanks alle voordelen daarvan, zegt 94% van de respondenten dat BYOD het veiligheidsrisico vergroot. 92% maakt zich zorgen over het groeiend aantal mobiele medewerkers en daaraan gerelateerde beveiligingsuitdagingen.

Verbod gebruik gratis Wi-Fi hotspots
Uit het onderzoek blijkt tevens dat de meeste organisaties mogelijke beveiligingsproblemen proberen te voorkomen door medewerkers te verbieden via gratis Wi-Fi hotspots te werken. Ruim een kwart (27%) kiest voor een permanent verbod, terwijl 40% het gebruik ervan deels verbiedt. 16% heeft nog plannen om een verbod op het gebruik van gratis Wi-Fi hotspots te gaan invoeren.

VPN voor remote toegang
Steeds meer organisaties gebruiken een Virtual Private Network (VPN) voor het beveiligen van de remote toegang tot bedrijfsinformatie en -systemen. In 2016 nog maar 26% en nu in 2018 al 46%. Dit betekent echter dat nog ruim de helft (54%) van alle respondenten er niet zeker van is dat mobiele medewerkers elke keer via een VPN werken als ze onderweg zijn.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.