Markt voor cyberverzekeringen is verdubbeld

De premie-inkomsten door cyberverzekeringen zijn de afgelopen twee jaar verdubbeld. In 2017 groeide het bedrag namelijk naar 20 miljoen, blijkt uit onderzoek van Centrum voor Verzekeringsstatistiek.

De verbondsdirecteur Leo de Boer is erg te spreken over de groei van de markt: “Dat betekent immers dat de markt dit nieuwe risico goed oppakt.” Echter vindt hij de bewustwording nog wel te laag. “Mensen realiseren zich de risico’s nog onvoldoende. Samen met diverse stakeholders, waaronder de overheid, het MKB en de IT- en securityspecialisten, moeten wij de bewustwording verder op gang brengen. Hier ligt echt een kans van formaat voor onze sector.”

De groei wordt veroorzaakt doordat er steeds meer verzekeraars op de markt actief zijn en verzekeraars hun portefeuille  verbreden. Statisticus Evert van Steenbergen geeft uitleg: “De omzet wordt bijna helemaal behaald op de zakelijke markt, omdat het aandeel van de particuliere markt nog geen tien procent bedraagt.”

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.