Deloitte ziet Machine Learning dit jaar verdubbelen

Machine Learning rukt dit jaar in fenomenaal tempo op. Dat is de overtuiging van Deloitte. Het gebruik van Machine Learning door grote en middelgrote bedrijven verdubbelt in 2018, om in 2020 opnieuw te zijn verdubbeld.

Dat schrijft Deloitte in het TMT Predictions-rapport. “Machine Learning heeft zijn kantelpunt bereikt. Vanaf nu zal de adoptie in het bedrijfsleven in een stroomversnelling raken. Het belangrijkste groeigebied is dat van nieuwe halfgeleiderchips die door het gebruik van Machine Learning minder stroom verbruiken en tegelijkertijd sneller, flexibeler en slimmer worden”, zegt Jordan Bish, director Strategy & Operations bij Deloitte.

Augmented Reality

Ook Augmented Reality is mainstream geworden, zegt Deloitt. Meer dan een miljard smartphonegebruikers zullen dit jaar ten minste één keer Augmented Reality (AR) gebruiken om content te creëren. AR, een special effect waarmee digitale beelden kunnen worden toegevoegd aan echte beelden, is al decennia in gebruik. Maar het creëren van AR-content is pas sinds kort mainstream, weliswaar in eenvoudige vorm. Jordan Bish: “2018 wordt een belangrijk jaar voor AR, maar dat geldt zeker ook voor de jaren erna. De belangrijkste technologieën voor AR - denk aan camera's, sensoren en processoren - zullen blijven verbeteren en het aantal toepassingen zal daardoor groeien.”

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.