Experts pleiten voor samenwerking tegen DDoS-aanvallen

Vijf experts zeggen dat er een ingrijpend verdedigingsplan moet komen tegen DDoS-aanvallen. Apps en websites moeten snel een betere bescherming krijgen, vertellen ze in een open brief. Een nationale firewall zou de aanvallen moeten kunnen weren.

De deskundigen roepen de overheid en bedrijven op om beter samen te werken om DDoS-aanvallen te voorkomen, want telecomproviders, banken en energiebedrijven zijn regelmatig de pineut. Op dit moment huren bedrijven veelal zelf expertise in, maar de experts raden een samenwerking aan.  De ondertekenaars van de open brief zijn experts van de TU Twente en een aantal digitale ondernemers. Zij vinden dat bedrijven die van belang zijn voor de samenleving informatie zouden moeten uitwisselen. Deze informatie kan voorkomen dat er succesvolle aanvallen worden gepleegd.

Het wordt steeds belangrijker om samen te werken omtrent DDoS-aanvallen, dit omdat de omvang en het aantal toeneemt. “De aanvallen gaan naar de terabit per seconde'', zegt Cristian Hesselman van SIDN, de organisatie die het .nl-domein beheert. Deze in omvang groeiende aanvallen kunnen ervoor zorgen dat bezoekers niet meer op de website kunnen, zoals in januari gebeurde met de sites van diverse banken.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.