Chinese AI-start-up wordt duurste ter wereld

Het Chinese SenseTime Group is de duurste AI-start-up van de wereld. Dit komt door een investeringronde ter waarde van 600 miljoen.

Onder meer Alibaba Group investeerde in het bedrijf. Hiermee is het bedrijf gestijgd in waarde tot 4,5 miljard dollar. SenseTime doet op grote schaal aan gezichtsherkenning. Met een nieuwe investeringsronde is het bedrijf er nu in geslaagd om in slechts een paar maanden tijd haar waarde te verdubbelen. De investering van in totaal 600 miljoen dollar komt van Temasek, Suning en vooral Alibaba Group.

Laatstgenoemde zou daardoor nu het grootste aandeel hebben in het Chinese AI-bedrijf en gebruikt haar gezichtsherkenningstechnologie al in de bewakingscamera's van hun onbemande winkels. Ook de Amerikaanse telecomfabrikant Qualcomm heeft verschillende aandelen in SenseTime.

Het is algemeen bekend dat China op grote schaal inzet op Artificial Intelligence. Rond 2020 wil het land dat niemand meer om het heen kan op het gebied van AI. Op dit moment heeft het land al de meest waardevolle privé AI-bedrijven, denk aan Yitu en Megvii. Nu is SenseTime de onbetwistbare nummer één.

 

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.