Zijn de verwachtingen omtrent 5G te hoog?

De verwachtingen omtrent 5G zijn erg hoog. Eric Xu, topman van Huawei, tempert deze verwachtingen tijdens zijn keynote op de Global Analyst Summit in China.

"Wij hebben bepaalde verwachtingen van 5G, maar wellicht zijn die verwachtingen niet zo hoog als sommige mensen denken", vertelt hij. "5G is slechts één van de ontwikkelingen waar Huawei zich mee bezig houdt. Het is feitelijk gewoon een gebruikelijke evolutie van 4G naar 5G, zoals er eerder ook al evoluties van 2G naar 3G en uiteindelijk 4G waren."

De Huawei topman vertelt dat er volgens hem geen fundamenteel verschil is tussen 4G en 5G. Men gaat enkel hogere snelheden ervaren. De 3GPP Release 15, waarin de 5G standaard is vastgelegd, is vooral gericht op betere mobiele breedbandverbindingen voor consumenten. Xu verwacht dat er pas in 2019 oplossingen beschikbaar zullen komen die zullen profiteren van de lagere latency op 5G netwerken. Op dit moment zijn er volgens Xu nog niet echt veel duidelijke toepassingen die in hoge mate afhankelijk zouden zijn van een 5G netwerk.

Volgens Xu betekent dit echter niet dat er niet moet worden geïnvesteerd in 5G. De ontwikkeling van 5G is volgens hem van belang, daarom is ook Huawei druk met de ontwikkeling van het netwerk. De tweede helft van dit jaar komt het smartphonemerk met een end-to-end 5G oplossing.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.