Rapport KPN: security-niveau blijft achter op gestegen cyberdreiging

KPN heeft de vijfde editie van het rapport European Cyber Security Perspectives gepubliceerd. Uit het cybersecurity beeld dat wordt besproken in dit rapport blijkt dat de cyberdreiging in Nederland sterk is gestegen maar dat het niveau van security hierop achterblijft.

De partners die een bijdrage hebben geleverd aan het rapport van 2018 zijn NCSC, Europol, de Nationale Politie en het Openbaar Ministerie, Deloitte, Kaspersky Labs Benelux, Philips, Accenture, Checkpoint, Zimperium, PWC, ID Quantique, Bits of Freedom, Startmail.com, Technische Universiteit Eindhoven, Radboud Universiteit Nijmegen, TU Delft, Vrije Universiteit Amsterdam en KPN.

Uit het cybersecurity beeld 2017 van de NCSC dat wordt besproken in dit rapport blijkt dat de cyberdreiging in Nederland sterk is gestegen maar dat het niveau van security hierop achterblijft. “Cyberaanvallen op geopolitiek niveau komen steeds vaker voor en we zien zelfs datalekken en aanvallen die een directe impact hebben op ons democratische stelsel. Afgelopen jaar werden er meerdere malen kwetsbare connected devices misbruikt om grootschalige DDoS-aanvallen op te zetten met gebruik van Botnets, dit had grote verstoringen tot gevolg”, aldus KPN.

“De asymmetrie van cybersecurity vraagt om fundamentele oplossingen die we alleen kunnen realiseren als we samenwerken met anderen in plaats van dat ieder voor zich handelt,” aldus Jaya Baloo, Chief Information Security Officer bij KPN. “Daarom brengen we vandaag het European Cyber Security Perspectives rapport uit, in nauwe samenwerking met zowel nationale als internationale gerenommeerde organisaties vanuit de overheid, private sector en universiteiten.”

Het rapport is hier te downloaden

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Bijeenkomsten

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.