Huawei en TU Delft werken samen in 5G en High Performace Computing

Huawei heeft een Memorandum of Understanding (MoU) getekend met het Institute for Computational Science and Engineering (DCSE) van de TU Delft. Binnen het partnerschap zal Huawei DCSE helpen bij de digitale transformatie door het leveren en implementeren van ICT-infrastructuur voor High Performance Computing (HPC).

Daarnaast zullen de partijen samenwerken aan onderzoek naar praktische toepassingen gericht op 5G-technologie. Als onderdeel van de samenwerking streven Huawei en de universiteit ernaar de digitale vaardigheden van de DCSE-studenten te verbeteren door middel van gezamenlijke inspanningen in onderzoeksprojecten, studiereizen en stages, waardoor de studenten de ICT-vaardigheden onder de knie krijgen via universitair onderwijs en praktische ervaring bij Huawei.

Volgende fase
Het doel is om studenten uit eerste hand ervaring uit de ICT-industrie te bieden, zodat studenten hun loopbaan beter kunnen evalueren en gemakkelijker hoogwaardige banen in de ICT-sector kunnen vinden.

TU Delft en Huawei hebben reeds samengewerkt op het gebied van geavanceerde telecommunicatietechnologieën, en via deze overeenkomst willen beide partijen ook de samenwerking in HPC en onderzoek versterken. Het partnerschap is een volgende fase en zou een eerste stap moeten zijn naar een meer structurele samenwerking tussen Huawei en de universiteit.

Ook samenwerking met KPN
De TU Delft sloot eind vorige maand ook een soortgelijke onderzoekssamenwerking met KPN. Het project is gericht op gericht op de ontwikkelingen van 5G, blockchain en kunstmatige intelligentie. De samenwerking kreeg als naam NExTWORKx. In de eerste fase worden er zes promotieonderzoekers (PhD’s) aangesteld, die de helft van de tijd aan de TU werken en de andere helft bij KPN.

Beeld: Tudelft.nl

 

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Bijeenkomsten

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.