City of the Future: inwoners zijn de sleutel tot duurzame stad

Deze week wordt in New York het congres Smart Cities 2018 gehouden. Delegatieleider is Ahmed Aboutaleb, burgemeester van Rotterdam. “Smart Cities gaan om smart people. Die moeten we bij elkaar brengen”, aldus de burgemeester. Bekijk hier de video waarin hij zijn visie geeft.

Burgemeester Aboutaleb geeft in deze video een update van het  Smart Cities seminar in New York waar hij onder meer spreekt met burgemeester De Blasio van New York: “Je krijgt pas een Smart City als je inwoner smart is.”

BTG over Smart Cities

“Ook tijdens het BTG-jaarcongres op 13 juni zal het veel over ‘smart’ gaan”, zegt Eric Reij, voorzitter BTG. “Een belangrijk thema. Ook de Verenigde Naties pakken dit op, met de launch op 22 mei van ‘THE CITIES OF THE FUTURE’ waar BTG haar achterban van op de hoogte zal houden.”

“Onderdeel hiervan is het JoinSmartcity burgerbetrokkenheidsplatform. Dit gaat uit van een nieuwe en innovatieve aanpak om de inwoner te betrekken bij stadsontwikkelingsprocessen: e-participatie, e-overheid, toerisme, besluitvorming, et cetera. Bovendien versterkt het de samenwerking tussen alle belanghebbenden en met name de particuliere sector en de stad”, aldus Eric Reij.

“Het is ontworpen vanuit de wens van de gemeenten om inwoners interactief te kunnen betrekken bij verschillende besluitvormingsprocessen. Het biedt een platform om te communiceren via slimme en gekoppelde oplossingen vanuit de behoeften van de inwoners.”

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Bijeenkomsten

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.