5G-experiment Groningen wordt uitgebreid

De experimenten met 5G in Groningen worden uitgebreid. Het testnetwerk wordt uitgerold naar het noorden van de provincie.

Dit is mogelijk dankzij een subsidie van 2 miljoen euro. Deze werd verstrekt door het rijk en het Europees Fonds voor Regionale ontwikkeling, zo meldt RTV Noord. In deze nieuwe fase van de 5G-tests kijkt men naar commerciële toepassingen van het nieuwe netwerk.

De tests worden verder uitgerold naar Noord-Groningen. Tot nu toe testte men enkel op de Zenike Campus in Groningen. Al langere tijd werd gedacht aan uitbreiding van het testnetwerk, maar dit was niet mogelijk. Met de nieuwe subsidie is dit wel zo.

Onder andere de Eemshaven, waar Google een datacenter heeft, is een van de potentiele locaties. Men zoekt naar een haven, een akkerbouwgebied en een bedrijventerrein om het netwerk te testen.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.