BTG aanwezig op de Media Lancering United Smart City in Wenen

Op dinsdag 22 mei is in Wenen vanuit de Verenigde Naties het programma “United Smart Cities” gelanceerd. Branchevereniging BTG was vertegenwoordigd in de persoon van Olaf Müller, voorzitter BTG Expertgroup Smart City en Edwin Bijl vanuit Post Telecom Luxemburg en het burgerparticipatie platform JoinSmartcity.

 

 

United Smart Cities is een multi-stakeholder VN-gerelateerd programma dat zich richt op de ontwikkeling van slimme, duurzame steden over de hele wereld. De belangrijkste programmadoelstellingen omvatten: het opzetten van een multi-stakeholderplatform en een inhoud-hub voor slimme stadsinitiatieven, het identificeren en ontwikkelen van een nieuw slim financieringsmechanisme en zorgen voor kennisoverdracht om best practices te identificeren en slimme, stedelijke oplossingen te realiseren.

United Smart Cities is het pad naar succesvolle partnerships tussen steden en de particuliere sector. Het programma biedt zowel een proces als een kader voor samenwerking tussen VN-organisaties, zoals UNECE, UNIDO, UNDP en Local2030, evenals steden en de particuliere sector

“Wij zijn er trots op dat BTG hierbij betrokken is zodat we onze leden en gemeenten kunnen informeren ”, zegt Eric Reij, voorzitter BTG. ”Ook wij zijn voor het creëren van samenwerkingen tussen steden en het bedrijfsleven zodat het gedachtegoed van de VN aansluit bij die van BTG ”

Een van de belangrijkste punten zal de lancering van het eerste United Smart Cities LAB in het hart van Wenen zijn om een wereldwijde co-creatie gemeenschap te creëren om nieuwe ideeën te verkennen en de toekomst van Smart Cities op te bouwen.

De sprekers op het event waren onder andere:

- Olga Algayerova, uitvoerend secretaris, UNECE

- Ivonne Higuero, directeur economische samenwerking en handelsdivisie, UNECE

- Kari Aina Eik, secretaris-generaal, OiER

- Stefan Ebner, CEO en oprichter, Braintribe
BTG en Smart City
BTG heeft het thema Smart City omarmd en een plaats gegeven in de BTG Expertgroup Smart City. Olaf Müller, voorzitter van deze BTG-werkgroep, is dan ook namens de branchevereniging aanwezig op het event in Wenen. Petra Claessen, Managing Director & New Business bij BTG: “Als branchevereniging is het onze ambitie om steden slimmer te maken en om het ecosysteem van samenwerkingen te stimuleren. Het idee vanuit de VN om bedrijven en steden samen te laten werken zit in het DNA van BTG. Onze vereniging brengt vraag en aanbod bij elkaar en empowered krachten vanuit landelijke en regionale oogpunten.”

BTG Business Event, 13 juni
Op 13 juni wordt het thema “Smart City” bij BTG gelanceerd. “We zijn zeer vereerd met de komst van Kari Aina Eik, secretaris-generaal OiER, op 13 juni naar Noordwijk. Kari Aina Eik gaat als spreker in op de focus van smartcities in de VN“, aldus Petra Claessen, Managing Director & New Business BTG.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Bijeenkomsten

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.