Mobiel dataverbruik hard gestegen in Q4 van 2017

Het mobiele dataverbruik in Nederland is explosief gestegen. Volgens Autoriteit Consument & Markt (ACM) is er in het laatste kwartaal van 2017 meer dan 100 miljard MB gebruikt door de Nederlander.

Nooit eerder maakte de Nederlander zo veel data op in een dergelijk tijdsbestek. Nog niet zo lang bieden telecomaanbieders onbeperkt internet aan. Na deze ontwikkeling is het dataverbruik flink gestegen. De 100 miljard MB die verbruikt is in het laatste kwartaal van 2017 is evenveel als het volledige verbruik in 2015. In dat jaar vond ook een forse stijging plaats, namelijk een verdubbeling ten opzichte van het jaar ervoor.

Maar hoeveel is 100 miljard eigenlijk? Het verbruik van 100 miljard MB komt neer op 833 miljoen uur filmpjes kijken op YouTube, het streamen van ruim 38 miljard liedjes via Spotify of 33 miljard keer mobiel inloggen op Facebook.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.