De winnaars van de BTG Awards zijn bekend

In Grand Hotel Huis ter Duin zijn tijdens het BTG Business Event de prestigieuze BTG Awards 2018 uitgereikt. De award voor ICT/Telecom Manager van het Jaar ging naar Richard Kamman van Prinses Maxima centrum voor kinderoncologie. Tom van Kooten van ProRail Ruben Delil van IamProgrez wonnen de BTG Award voor respectievelijk Young ICT/Telecom Professional Gebruikers en Young ICT/Telecom Professional Leveranciers.

De genomineerden voor de BTG Awards presenteerden zich op 13 juni tijdens het BTG Business Event aan de brede vakjury die de uiteindelijke winnaars van de drie categorieën aanwees. De BTG Awards worden jaarlijks uitgereikt aan professionals in de Telecom- en ICT-branche die een bijzonder ICT-project hebben geleid. Branchevereniging BTG staat voor verbinding, kennisdeling en professionalisering van het vak en het vakgebied.

Manager ICT/Telecom van het Jaar 2018
Richard Kamman van het Prinses Maxima centrum voor kinderoncologie won de BTG Award voor ICT/Telecom Manager van het Jaar 2018 vanwege de bouw van een toekomstvast ICT-platform in het nieuw gebouwde centrum voor kinderoncologie in Utrecht. Juryvoorzitter Hessel Dikkers (CIO NS) sprak lovend over de visie van Richard Kamman op IT en architectuur. Daarnaast heeft hij in een korte tijd in een complexe omgeving een uitzonderlijke prestatie geleverd.

Young ICT/Telecom Professional Award Gebruikers 2018
Tom van Kooten van ProRail is de winnaar van de BTG Award 2018 voor Young ICT/Telecom Professional Gebruikers. Tom heeft bij ProRail een landelijk Linux-platform gerealiseerd voor bijsturing van de treindienstregeling. Opvallend was de agile mindset die hij in korte tijd heeft gerealiseerd binnen de organisatie. Tom heeft in dit project lef getoond, heeft de samenwerking opgezocht met de interne klant en straalt innovatiekracht uit.

Young ICT/Telecom Professional Award Leveranciers 2018
De BTG Award voor Young ICT/Telecom Professional Leveranciers 2018 is gewonnen door Ruben Delil van IamProgrez. Ruben heeft de uitdaging aangenomen om een bedrijf in zijn geheel om te vormen naar een SAAS omgeving. In een complexe omgeving met meerdere stakeholders heeft hij gezorgd dat de klus is geklaard met de ambitie om steeds te verbeteren. De jury ziet veel potentie in de getoonde oplossing.

BTG trots op finalisten en winnaars
Eric Reij, voorzitter van BTG, zegt trots te zijn op de finalisten en uiteindelijke winnaars van de awards van 2018. “De BTG Award is bedoeld voor ICT- en Telecom Managers en Young Professionals die een uitzonderlijke prestatie hebben geleverd voor hun organisatie op het gebied van innovatieve communicatietechnologie. Deze winnaars voldoen ruimschoots aan dit profiel”.

Finalisten opgenomen in BTG-Register
De finalisten en winnaars van de BTG Awards 2018 worden toegevoegd aan het recent gelanceerde BTG-Register voor professionals in ICT en Telecom. Door deelname aan de BTG Awards hebben zij voor de vakjury een assessment afgelegd. De finalisten en winnaars van de BTG Awards sinds 2015 worden eveneens in het BTG-Register opgenomen.

Het BTG-Register is tijdens het BTG Business Event in Noordwijk gelanceerd en heeft tot doel om vast te leggen wat het niveau van deskundigheid is van ICT- en Telecom-professionals. In het BTG-Register kan een professional geregistreerd worden op het niveau van Executive, Senior Manager, Manager of Young Professional. Eenmaal opgenomen in het BTG-Register kunnen de ICT- en Telecom-professionals hun kennis bijhouden en uitbouwen via de inhoudelijke BTG-bijeenkomsten. Met de lancering van dit register is het voor het eerst dat er voor het vakgebied van ICT & Telecom erkenning komt voor professionals op functie- en profielniveau.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Bijeenkomsten

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.