Chinese hackers binnengedrongen tot satellietsystemen

Beveiligingsonderzoeker Symantec meldt aan Reuters dat een hackersgroep uit China zou zijn binnengedrongen op computersystemen in de Verenigde Staten en Zuidoost-Azië. Deze computersystemen stuurden satellieten aan.

Symantec geeft aan dat het doel van de aanvallers voornamelijk het afluisteren van doelwitten was. Er werd namelijk gebruik gemaakt van speciale malware om militairen en gewone burgers te bespioneren. Wat het resultaat van deze hack precies is geweest, durft men niet te zeggen. De malware is inmiddels verwijderd.

Deze hackers zouden volgens het onderzoeksbedrijf aanvallen hebben uitgevoerd computers van militaire instanties en telecomproviders. De Chinezen konden op deze manier de satellietsystemen beïnvloeden, waardoor bijvoorbeeld de baan van een satelliet verstoort zou worden. Dit zou dataverkeer in de war kunnen schoppen.

Binnenkort zal er een uitgebreid verslag gepubliceerd worden over de hacks.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Bijeenkomsten

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.