Startupbootcamp Smart City & IoT selecteert 10 startups voor innovatieprogramma

De aftrap van Startupbootcamp Smart City & IoT is gegeven. Er zijn tien startups geselecteerd voor deelname aan een drie maanden durend innovatieprogramma in Amsterdam.

Vijftien startups vanuit heel de wereld hebben deelgenomen aan de selectiedag van Startupbootcamp Amsterdam. Deze selectiedag vond plaats op 29 mei. Tijdens deze dag doorliepen de startups een strenge beoordelingsronde in aanwezigheid van meer dan vijftig mentoren en partners van Startupbootcamp. De vijftien startups werden geselecteerd aan de hand van een vier maanden durend selectieproces onder meer dan 440 aanmeldingen. Uiteindelijk zijn tien startups uitgekozen die mochten deelnemen, hier zitten twee Nederlandse startups tussen, namelijk Bitz en Safeguard AI. De overige startups zijn SMART-I (Italië), Presnsr(Finland), Citizens (Bulgarije), Tradler(Spanje), Mela Works (Verenigd Koninkrijk), Prognostic (Verenigd Koninkrijk), TransferHero (Kroatië) en SCYLLA (Duitsland).

Petra Claessen, Managing Director & New Business bij branchevereniging BTG: “Goed om te zien dat Startupbootcamp een innovatieprogramma heeft opgezet rond Smart Cities. Startups zijn met hun frisse ideeën van groot belang om onze steden slimmer, duurzamer en veiliger te krijgen. Smart City is één van de strategische thema’s binnen BTG in 2018. Om die reden is de BTG Expertgroep Smart Cities onlangs ook de samenwerking aangegaan met het Verenigde Naties-programma ‘United Smart Cities’.  Wij volgen uiteraard de verrichtingen van deze 10 beste Smart City-startups op de voet en het lijkt BTG bijzonder waardevol wanneer in de nabije toekomst kennis en kunde gedeeld kunnen worden tussen de BTG Expertgroep en deze startups.”

Het programma
De geselecteerde teams volgen een intensief ontwikkelingsprogramma van drie maanden, met onder meer workshops, mentorsessies en bijeenkomsten. Dit programma begint op 2 juli en eindigt op 18 oktober 2018 met de Demo Day in aanwezigheid van meer dan 100 influencers, mentoren, partners en investeerders. Ze worden begeleid door een netwerk van ondernemers, topmanagers en investeerders en krijgen toegang tot invloedrijke organisaties om zo versneld te kunnen ontwikkelen en groeien. Daarnaast krijgt men een startkapitaal van 15.000 euro en ondersteuning van Startupbootcamp-partners. Hieronder vallen onder meer Vodafone, Schiphol, PwC, Unica, Sandd, Amazon en Cisco.

“De oplossingen van Smart City & IoT hebben gevolgen voor ons allemaal”, aldus  Manuela Krull-Mancinelli, algemeen directeur van het Smart City & IoT-programma. “In ons programma richten we ons enerzijds op projecten die zich focussen op slimme gebouwen en slimme mobiliteit, en anderzijds op die van veiligheid, duurzaamheid en efficiëntie. Deze afbakening is zeer belangrijk omdat het concept Smart City zeer breed is. De geselecteerde startups maken gebruik van nieuwe technologieën, zoals Internet of Things, blockchain en kunstmatige intelligentie.” Volgens hem zijn het relevante en veelbelovende initiatieven die alle ingrediënten in huis hebben om de komende drie maanden verrassende oplossingen op de markt te zetten. “De geselecteerde startups krijgen de mogelijkheid om op het juiste niveau contacten te leggen met beslissers uit het bedrijfsleven en met onze business partners. Dit biedt hen de mogelijkheid hun onderneming op te schalen en binnen hun sector een toonaangevende positie te verwerven.”

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Bijeenkomsten

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.