Smarthome-ontwikkelaars ontvangen Van den Kroonenburg-prijs

Het bestuur van de Universiteit Twente heeft de Van den Kroonenberg Prijs dit jaar uitgereikt aan Emile Nijssen en Stefan Witkamp van Athom B.V. in Enschede. Tijdens de ondernemersdag op de campus van de Universiteit Twente ontvingen de jonge ondernemers de prijs van de voorzitter van het Twente Universiteitsfonds, Wilma van Ingen.

Homey
In de tweede helft van 2016 lanceerde Athom Homey. Homey verbindt met alle slimme en draadloze apparaten thuis, en fungeert als een afstandsbediening voor alles, van het koffiezetapparaat tot verwarming, verlichting, muziek en uw tv. Gebruikers kunnen deze apparaten bedienen vanaf hun smartphone of automatiseren met Homey Flows. Voor consumenten in Nederland is Homey verkrijgbaar bij verkooppunten zoals MediaMarkt, Bol.com en de eigen webshop van het bedrijf. Het product is in 2017 uitgerold naar Zweden en andere Scandinavische landen en is ook verkrijgbaar bij Amazon UK. Athom B.V. heeft momenteel twaalf werknemers. Naast een ontwikkelingsteam is er ook een marketing- en communicatieteam.

De jonge ondernemers Emile (26) en Stefan (25), ontmoetten elkaar op de Universiteit Twente. Beiden voltooiden hun bachelordiploma in Creative Technology in 2014. Emile is het creatieve genie; hij houdt van 'alles verbinden'. Zelfs als student creëerde hij bepaalde oplossingen die andere mensen wilden. Stefan heeft de commerciële kant van het bedrijf. Als onderdeel van hun bachelorsucces maakten ze een gezamenlijke pitchvideo en startten ze een Kickstarter-crowdfundingcampagne voor Homey. Het huidige bedrijf is voortgekomen uit die campagne.

Van den Kroonenberg-prijs
De Van den Kroonenberg-prijs voor jong ondernemerschap wordt toegekend aan ondernemers die een duidelijke band hebben met de Universiteit Twente en zich hebben bewezen door goed ondernemerschap. De prijs is een eerbetoon aan voormalig rector magnificus Harry van den Kroonenberg, die een rol heeft gespeeld bij het bevorderen van het ondernemerskarakter van de Universiteit Twente. Dit is de 35e keer dat de prijs is uitgereikt namens het Universiteit Twente Fonds. Het bestaat uit een geldbedrag (€ 4.500), een certificaat en een kunstwerk, gemaakt door Mohana van den Kroonenberg. In totaal waren er 23 personen genomineerd voor de prijs dit jaar.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.