Microsoft Inspire 2018: nieuwe versie Teams en 6 andere lanceringen

Deze week wordt in Las Vegas het event Inspire 2018 gehouden, de jaarlijkse partnerconferentie van Microsoft. De belangrijkste aankondigingen en upgrades zijn al bekend, van de nieuwe versie van Teams tot aan de Whiteboard app.

•              Nieuwe gratis versie van Microsoft Teams – Vanaf vandaag is de gratis versie van Microsoft Teams wereldwijd verkrijgbaar in 40 talen. De dienst bevat chat- en zoekfuncties, audio- en videogesprekfuncties en mogelijkheden tot real-time content creatie via Office Online met Word, Excel, Power Point en OneNote.

•              Innovaties op het gebied van Azure SQL Warehouse - Instant Data Movement is een geoptimaliseerde functie die direct integreert in SQL Server Engine, waardoor het ‘s werelds snelste data warehouse in de cloud is. Azure SQL Database Managed Instance is vanaf nu algemeen beschikbaar.

•              Intelligente events-opties in Microsoft 365 – In Microsoft 365 wordt het mogelijk om live en on-demand events te creëren, met high-definition (HD) video, interactieve discussies, en diensten die draaien op AI om de ervaring verder te verbeteren.

•              Whiteboard is nu algemeen beschikbaar - De nieuwe Whiteboard app is algemeen beschikbaar voor Windows 10. Daarnaast is het als preview beschikbaar op het web en komt het binnenkort naar iOS. Met de app kunnen gebruikers samen ideeën vormen en afstemmen, en kunnen ze zowel op locatie als op afstand met elkaar werken met verschillende apparaten.

•              Nieuwe analytics om betere samenwerkingsgewoonten te vormen – We zijn bezig met de uitrol van een nieuwe Workplace Analytics oplossing in preview dat samenwerkingsinzichten gebruikt van de Microsoft Graph, zodat gebruikers efficiënter kunnen vergaderen, tijd kunnen vrijmaken om geconcentreerd te werken, en beter rekening kunnen houden met elkaars werk-privébalans.

•              Uitbreiding van het Azure Data Box aanbod – Vanwege de positieve feedback die we hebben gehad, breiden wij de beschikbaarheid van de Azure Data Box preview uit naar nieuwe regio’s, waaronder in Europa.

•              Betere verbinding tussen partners en klanten – We introduceren nieuwe programma’s en middelen om onze partners en klanten beter met elkaar te verbinden. Het gaat daarbij om nieuwe go-to-market voordelen, verbeteringen aan Marketplace & AppSource, een elite Azure Expert MSP-programma waarmee klanten gekoppeld worden aan de best mogelijke partner om hun infrastructuur en cloud workloads te managen, twee nieuwe Cloud Practice Playbooks en vier nieuwe Digital Transformation eBooks, en andere geavanceerde specialisaties.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.