Capgemini zet AI en Machine Learning in tijdens het Rugby World Cup Sevens weekend

Capgemini lanceert een reeks digitale producten om de beleving van rugbyliefhebbers te versterken. Deze oplossingen zijn gecreëerd in het kader van Capgemini’s status als Global Innovation Partner to World Rugby, aangekondigd begin 2018.

De producten – Match Predictor game, Live Match Tracker and Media Stats Hub – zijn elk ingericht met Data Science, Artificial Intelligence en Machine Learning om diepere inzichten te verkrijgen voor fans, media, teams, spelers en functionarissen. Ze werden bedacht, ontwikkeld en verfijnd in de loop van de Sevens Serie 2018 door Capgemini’s Applied Innovation Exchange (AIE) en Insights & Data teams. De producten worden gebruikt gedurende het Rugby World Cup Sevens weekend en uitgerold om volgend seizoen de fans, commentatoren en bestuurders van nut te zijn.

Het team van data scientists en onze Applied Innovation experts werkten nauw samen met World Rugby voor het verzamelen van en toegang krijgen tot data. Dankzij de toepassing van AI en Machine Learning, werden diepere inzichten in het spel gecreëerd. Deze inzichten zijn vervolgens toegespitst op een persoonlijke beleving voor media, fans, spelers en bestuurders.

Brett Gosper, World Rugby Chief Executive: “Het moment is aangebroken voor de Rugby World Cup Sevens 2018 om buiten de gebaande paden te treden, zowel op als naast het veld. Samen met onze Global Innovation Partner Capgemini wordt het evenement verrijkt met innovaties om de online fans en het publiek in het stadion dichterbij de snelheid, vaardigheden en sensatie van rugby sevens te brengen. Als wereldhoofdstad van innovatie is San Francisco de perfecte bestemming om deze baanbrekende ontwikkelingen, die volgend seizoen uitgerold worden in World Rugby evenementen, te presenteren.”

“Als Global Innovatoin Partner van World Rugby wilden we onze uitgebreide ervaring in het centraal stellen van de klant voor grote bedrijven naar het rugbyveld brengen. Samen met World Rugby hebben we een missie in het leven geroepen om verandering te brengen in de manier waarop zowel nieuwe als bestaande fans, evenals de commentatoren en de media zich bezighouden met de sport”, aldus Virginie Regis, directeur Marketing en Communicatie en lid van het Group Executive Committee bij Capgemini. “Dit seizoen hebben we ons gericht op het ontdekken, bedenken en implementeren van nieuwe producten op basis van insights en data. We zijn verheugd om de resultaten van dat creatieve, herhalende proces te laten zien en we kijken uit naar het leveren van een verbeterde beleving voor de fans volgend seizoen.”

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.