VodafoneZiggo: ruim 100.000 leerlingen digitaal geschoold

Gedurende het afgelopen schooljaar heeft VodafoneZiggo ruim 100.000 leerlingen digitaal vaardiger gemaakt. Dit gebeurde met het Online Masters programma, een gratis lesprogramma over de digitale wereld bestemd voor de bovenbouw van het basisonderwijs en de onderbouw van het voortgezet onderwijs.

Daarnaast ontving de organisatie dit schooljaar bijna 2000 kinderen voor een Experience Day. Hierin krijgen jongeren een kijkje achter de schermen bij VodafoneZiggo. Vanuit de organisatie waren ruim 250 medewerkers betrokken als coach of Online Master gastdocent om digitale vaardigheden te stimuleren.

Het gratis lesprogramma bestaat uit vier modules: de digitale wereld, creatief en vaardig online, veilig online en bewust online. Online Masters is ontwikkeld in samenwerking met ECP/ VeiligInternetten.nl en Mediawijzer.net.Het programma wordt regelmatig aangevuld met actuele onderwerpen. Vanaf 25 mei is de nieuwe privacywet (AVG) van kracht gegaan. Online Masters heeft daarom een extra level ‘Persoonsgegevens & Privacy’ toegevoegd, waarin jongeren met elkaar in gesprek gaan over privacy en wat deze wet voor hen betekent. Ook in het nieuwe schooljaar 2018/2019 is Online Masters gratis beschikbaar om te helpen bij het ontwikkelen van de digitale vaardigheden.

Online Masters wordt door docenten zelf gegeven, waarbij de modules digitaal worden ingeleid door experts op de verschillende gebieden. Ruim 250 collega’s hebben het afgelopen schooljaar voor één of meerdere klassen gestaan. Dit deden zij op de scholen zelf of als gastdocent op een locatie van VodafoneZiggo waar kinderen tussen de 11 en 15 jaar het afgelopen jaar zijn ontvangen voor een Experience Day. Maandelijks krijgen ruim 200 kinderen een kijkje in de ‘technische keuken’ van VodafoneZiggo.

Veilig, bewust en vaardig
“Digitale vaardigheden is een belangrijk thema binnen VodafoneZiggo Wij vinden het belangrijk dat kinderen veilig, bewust en vaardig omgaan met digitale technologie. Vorig jaar ging De Tweede Kamer akkoord met een versnelde opname van digitale geletterdheid in het leer-en onderwijsplan. Goed nieuws, want het is belangrijk dat digitale vaardigheden in het onderwijs een minstens zo belangrijke plek krijgen als rekenen en taal. Vanuit VodafoneZiggo zetten wij ons hier al langer voor in. Zolang dit nog geen vast onderdeel is binnen het leer- en onderwijsplan, laten wij jongeren middels het gratis lesprogramma Online Masters alvast kennismaken met technologie en ondersteunen wij ze bij het ontwikkelen van digitale vaardigheden”, aldus Marieke Dekker directeur External Affairs VodafoneZiggo.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Bijeenkomsten

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.