Wereldwijd meer geld in tech start-ups geïnvesteerd

Het afgelopen kwartaal ontvingen start-ups 20 procent meer dan in de eerste drie maanden dit jaar. In totaal staken investeerders ruim 70 miljard dollar in beginnende technologiebedrijven.

In deze periode waren investeerders goed voor een bedrag van ruim 58 miljard dollar. Het aantal transacties nam wel af: van 3.544 in de eerste drie maanden van dit jaar tot 3.108 in het tweede kwartaal van 2018. Dat meldt KPMG via Nu.nl.

De investeringen in jonge technologiebedrijven in Azië stegen het hardst: van 20,5 miljard dollar naar bijna 36 miljard dollar. Vooral in China waren investeerders actief. Acht van de tien grootste wereldwijde transacties in het tweede kwartaal vonden in China plaats. In de helft van de gevallen ging het om deals van meer dan 1 miljard dollar. Ook in de Verenigde Staten ging meer geld naar start-ups.

In Europa werd in het tweede kwartaal van dit jaar minder in start-ups geïnvesteerd. De investeringen liepen terug van 6,1 miljard dollar tot 5,6 miljard dollar. En ook het aantal transacties daalde: van 776 in het eerste kwartaal tot 631 in het tweede kwartaal.

Volgens KPMG steken investeerders steeds meer geld in landbouwtechnologie. Volgens KPMG zijn investeerders vooral geïnteresseerd in nieuwe technologieën die voor schaalvergroting, verduurzaming en meer voorspelbaarheid in een sector zorgen. Vorig jaar werd voor 1,7 miljard dollar in nieuwe landbouwtechnologie geïnvesteerd. Dit jaar staat de teller al op 480 miljoen dollar. Ook de autosector staat steeds meer in de belangstelling. Dat heeft te maken met onder meer de overgang naar elektrische en zelfrijdende auto's. Softbank bijvoorbeeld investeert zowel in Uber, Didi, Grab als Ola.

Bron: NU.nl

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.