Estland begint wervingscampagne Nederlandse IT’ers

Estland heeft in samenwerking met toonaangevende IT-bedrijven een wervingscampagne gelanceerd met als titel 'Career Hunt'. Hiermee wil het land IT-specialisten vanuit Nederland en België interesseren voor posities in Estland bij internationale bedrijven zoals Taxify, Twilio, Microsoft, Veriff en Swedbank.

Karoli Hindriks, CEO van Jobattical en Estse ondernemer, zegt dat het tekort aan arbeidskrachten een van de grootste problemen is in de technologiesector over de hele wereld. Estland verandert met deze campagne de manier waarop mensen werving ervaren.“Eenvoudige advertenties zijn niet meer genoeg”, zegt ze. "Mensen zijn nu een stuk mobieler. Om op hun pad te komen, moet je meer moeite doen.” In totaal selecteert men twintig IT-talenten vanuit heel de wereld. De geselecteerden gaan op een vijfdaagse reis naar Estland en maken daar kennis met toonaangevende IT-bedrijven. Verder brengen ze een bezoek aan het centrum voor cyberdefensie van de NAVO en bezoeken ze Robotex, ’s werelds grootste robitics festival.

Petra Claessen, Managing Director & New Business BTG: “Het uitwisselen van ICT-kennis stopt niet bij de landsgrenzen. Dat zien we maar al te goed met dit initiatief van Estland. Door internationale uitwisseling van ICT-professionals stijgt uiteindelijk het kennisniveau. Via het BTG-Kennisinstituut zorgt ook BTG voor kennisbevordering van ICT-professionals. In samenwerking met opleidingsinstituten zoals Nyenrode wordt een educatieprogramma samengesteld waarmee ICT-professionals hun kennis kunnen verrijken. Hiermee zijn ze interessant voor verschillende partijen in de markt, zowel binnen als buiten Nederland.”

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Bijeenkomsten

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.