Getronics lanceert ‘Women in Technology’

Getronics wil een voortrekkersrol spelen binnen diversiteit op de werkvloer. Met de lancering van ‘Women in Technology’ wil Getronics vrouwen stimuleren om leidende rollen aan te nemen en een voorbeeld van empowerment te worden, zowel binnen Getronics als binnen de ICT-sector in het algemeen.

Als ICT-serviceprovider met klanten over de gehele wereld, die allemaal hun eigen achtergrond, cultuur en ideeën hebben, hecht Getronics veel waarde aan het promoten van gelijke kansen voor iedereen om bij haar werknemers de diversiteit van haar klanten te weerspiegelen.

Getronics wil daarom vrouwen – nog altijd een minderheid binnen het bedrijf – aanmoedigen om hun ambities na te streven en hun volledige potentieel te benutten om zo rolmodellen te worden voor andere jonge vrouwen wereldwijd, die het aan deze informatie en referenties ontbreekt in een ICT-wereld die nog altijd door mannen gedomineerd wordt.

Innovatie

“We weten dat menselijk kapitaal de kern is van zakelijk succes, en dat diversiteit in talent het hart van innovatie is. Diversiteit is niet alleen maar een modewoord. Verschillende perspectieven en unieke standpunten zijn een essentiële bron voor groei. Onze werknemers zullen de community’s vertegenwoordigen, waarin ze wereldwijd leven en werken, en dat houdt het verwelkomen van diversiteit in”, zegt Deborah Exell, Global Head of Human Capital & Change bij Getronics. “Onze cultuur steunt op respect, integriteit en transparantie. We handelen volgens onze inzichten, onze diversiteit is zichtbaar. We koesteren uitdagingen en verschillen, en we ijveren ervoor om waar mogelijk oude grenzen en obstakels te doorbreken. Iedereen heeft een stem. We beschermen onze werkomgeving die vrij is van pestgedrag en intimidatie, op onze werkplek is geen plaats voor discriminatie. We garanderen gelijke kansen bij werving, trainingen, promoties, voordelen en compensaties.”

Het bedrijf heeft in deze context reeds enkele praktische maatregelen genomen. Sommige zijn al van kracht, andere volgen binnenkort. Ze zullen een impact hebben op de ontwikkeling van vrouwen binnen het bedrijf op korte-, middellange- en lange termijn. Zo heeft Getronics onder meer een werkgroep van rolmodellen op het gebied van leiderschap bijeengebracht om het initiatief te dragen. Verder zullen regionale rondetafels georganiseerd worden met het oog op input voor de strategie, het ontdekken van talent, de ontwikkeling van een coachingsprogramma, testimonials van vrouwelijke succesverhalen, deelname aan externe events, samenwerking met universiteiten en vrouwenorganisaties, en het opzetten van de ‘Women in Technology’-strategie voor 2020.

“En dat is slechts het begin. ‘Women in Technology’ moet gezien worden als de eerste stap in een bredere aanpak die gericht is op het bevorderen van inclusiviteit voor alle geslachten, leeftijden, etniciteiten en geloofsovertuigen”, zegt Caroline Montgomery, Global Head of Engineering & Solutions bij Getronics. “We beschouwen diversiteit als een kracht en we geloven dat ons bedrijf baat heeft bij de rijkdom die dat met zich brengt.”

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Bijeenkomsten

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.