Huawei verslaat Apple in wereldwijde smartphoneverkoop

De verkoopcijfers van Huawei zijn in het tweede kwartaal van 2018 met 38,6 procent gestegen. Daarmee heeft het bedrijf de tweede positie van Apple veroverd op de lijst van smartphone-vendoren.

Samsung blijft nummer één in de wereldwijde smartphoneverkoop, ondanks een afname van 12,7 procent in het tweede kwartaal. Dat blijkt uit het rapport van onderzoeksbureau Gartner. De algehele wereldwijde verkoop van smartphones groeide twee procent in het tweede kwartaal van 2018. De prestatie van Apple is minimaal in het tweede kwartaal van 2018 (0,9 procent gestegen). “Dat komt doordat de vraag naar de iPhone X sneller is gedaald dan wanneer andere nieuwe modellen van Apple zijn geïntroduceerd”, zegt Anshul Gupta, onderzoeker bij Gartner.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Bijeenkomsten

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.