‘Personeelsgebrek remt groei Nederlandse digitale sector’

Hoewel de omzet van de digitale industrie in Nederland vorig jaar met ruim 17% groeide, waarschuwt Ivo Roefs, voorzitter van branchevereniging Dutch Digital Agencies, op Adformatie.nl voor personeelsgebrek: “Het is een grotere groei dan ooit, maar toch gaat het niet snel genoeg.”

Op Adformatie.nl zegt voorzitter Roefs dat branchevereniging Dutch Digital Agencies (DDA) verwacht volgend jaar de miljard in omzet te passeren. “Maar het moet sneller”, aldus Roefs. “De ‘War for Talent' zit de groei van de digitale industrie in de weg. Talent vinden én behouden is de grootste uitdaging waar onze leden mee te maken hebben.”

Bij de DDA zijn ongeveer 130 bedrijven aangesloten. Het aantal medewerkers van de DDA-leden is ruim 7.400. Hoewel DDA haar relatie met zowel creatieve als technische opleidingen intensiveert, is het tekort aan medewerkers groter dan de instroom vanuit opleidingen kan oplossen. Roefs: “Dit personeelsgebrek raakt ook nationale belangen. Succes van overheden, instellingen en bedrijven staat of valt immers met hun digitale dienstverlening en communicatie.”

Digitale dienstverlening en communicatie zijn volgens Roefs onmisbaar voor het functioneren van de Nederlandse samenleving en economie, voor de internationale concurrentiepositie van ondernemingen. “Als de politiek strategisch belang voor Nederland van de digitale industrie onderkent en ons helpt om het personeelstekort terug te dringen, zijn wij als digitale industrie in staat om nog meer bij te dragen aan de toekomstgerichte welvaart van Nederland.”

Bron: Adformatie.nl

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Bijeenkomsten

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.