Groot deel bedrijven heeft geen beleid voor flexwerken

Het merendeel van de bedrijven (40%) in Nederland heeft geen beleid voor werken op afstand. Slechts 31 procent geeft aan werknemers wel te stimuleren om minder kilometers te maken. Dit blijkt uit het Digitale Mobiliteit onderzoek dat Computer Profile uitvoerde onder ruim 6.000 beslissers bij Nederlandse bedrijven. De resultaten zijn opvallend, gezien de sterke opkomst van de digitale flexwerkplek.

Centrale vraag in het onderzoek is hoe bedrijven met meer dan vijftig medewerkers kijken naar de fileproblematiek en in hoeverre zij digitale mobiliteit inzetten om de druk op de Nederlandse wegen te verminderen. Want, hoewel telewerken met slimme communicatietools een prima alternatief lijkt voor fysieke aanwezigheid, blijkt dat nog maar weinig bedrijven dit in de praktijk ook daadwerkelijk doen. Ook is onderzocht of bedrijven verwachten dat medewerkers elke werkdag naar kantoor komen en of er afspraken zijn die ook telefonisch zouden kunnen plaatsvinden middels conference calls en video calls, om reiskosten en -tijd te besparen.

Afname zakelijk gebruik desktops en laptops

Uit het onderzoek blijkt dat steeds meer bedrijven flexwerken al wel faciliteren. Zo neemt het aantal tablets en smartphones voor zakelijk gebruik toe, terwijl het gebruik van desktops en laptops juist afneemt. Maar liefst 81 procent van de bedrijven maakt nu nog gebruik van laptops, tegen  90 procent in 2011.

Mobile device management

Ook beveiliging wordt een steeds belangrijker onderwerp bij het faciliteren van de digitale werkplek. Er wordt steeds meer gebruikgemaakt van oplossingen voor mobile device management (MDM). De overheid loopt hierin duidelijk voorop: 53 procent van alle overheidsinstanties met meer dan vijftig medewerkers heeft een MDM-oplossing.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.