Koning Willem-Alexander opent ziekenhuis van de toekomst

Koning Willem-Alexander heeft het nieuwe Erasmus MC donderdagmiddag 6 september officieel geopend. Het nieuwe ziekenhuis is het toonbeeld van innovatie in de gezondheidszorg.

Tribune

Een groot aantal genodigden woonde de opening bij vanaf een overkapte tribune voor de hoofdingang, waar ook schermen hingen. Hier zagen zij de koning de letter 'O' van ‘open’ op z’n plek rollen waarmee het nieuwe Erasmus MC geopend was. Ter ere van de opening was de Erasmusbrug donderdagavond blauw verlicht.
Bekijk hier de foto’s van de opening

Innovatie

Het nieuwe Erasmus MC zorgt voor een doorbraak in de gezondheidszorg. In dit ziekenhuis van de toekomst hebben zorgverleners een vrijwel continu en overall inzicht in het welzijn van patiënten. Zo is de traditionele ontvangstbalie verleden tijd; patiënten melden zich voortaan aan bij een van de aanmeldzuilen, waarna de juiste verpleegkundige een melding op zijn speciale smartphone krijgt om de patiënt op te vangen. Slechts een klein voorbeeld van de innovatie in het nieuwe Erasmus MC waarbij het Medisch Integraal Communicatie en Informatie Systeem (MICIS) een centrale rol speelt. Dit zorgt namelijk voor de bewaking van de patiënt en de communicatie tussen patiënt en zorgverleners, tussen de zorgverleners onderling en tussen de patiënt met het thuisfront en de buitenwereld.

Petra Claessen, Managing Director & New Business BTG: “We willen onze voorzitter Eric Reij, die tevens Telecom Manager bij Erasmus MC is, van harte feliciteren met de opening en het prachtige resultaat.
We zijn ontzettend trots dat een van onze leden op deze wijze vooroploopt in innovatie in de zorg.”

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Bijeenkomsten

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.