Schiphol bekijkt mogelijkheden inzet Hyperloop

Schiphol Airport wil onderzoeken wat de mogelijkheden zijn van Hyperloop, een concept voor een supersnelle vacuümtrein dat in 2012 werd gepresenteerd door Elon Musk. Schiphol kijkt hiernaar samen met start-up Hardt Hyperloop uit Delft.

Jelle Altena van Hardt Hyperloop vertelt op NOS.nl dat de hyperloop op verschillende manieren een bijdrage kan leveren aan de luchthaven. “Zo willen we kijken of de hyperloop als alternatief gebruikt kan worden voor korte afstandsvluchten. Ook kan de hyperloop de bereikbaarheid van Schiphol verbeteren", aldus Altena op NOS.nl.

Onlangs presenteerde de Delftse start-up de resultaten van een studie naar de mogelijkheden voor een Europees traject. “Uit de studie is gebleken dat een verbinding tussen Schiphol en Frankfurt realiseerbaar is. De reistijd zou vijftig minuten zijn.” Ter vergelijking: per auto doe je vier uur om van Schiphol in Frankfurt te komen. Per vliegtuig een uur.

Hardt Hyperloop is opgericht door het studententeam dat eerste werd in een ontwerpwedstrijd van Elon Musk. In 2017 sprak Edouard Schneiders, teamleider van TU Delft dat de SpaceX-wedstrijd van Elon Musk won, nog op het BTG Business Event in Noordwijk.

Bron: NOS.nl

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.