Apple lanceert drie nieuwe iPhones

Apple maakt zijn opwachting met drie nieuwe iPhones: de Xx, de Xs Max en de Xr. De XS is de opvolger van de iPhone X, die vorig jaar uitkwam. De XS Max is een grotere versie van de XS. De Xr is het instapmodel van de drie nieuwkomers.

De XS heeft, net als de innovatieve X, een 5,8 inch display. Het Display is een Super Retina OLED scherm met 2436 x 1125 pixels, dat de kleuren dynamischer weergeeft dan de vorige serie. De XS Max is voorzien van een 6,5 inch display met maar liefst 2688 x 1242 pixels. Hiermee is het toestel even groot als de iPhone 8 Plus, maar dan met een groter scherm. Nieuw is ook dat de Xs een IP68 rating heeft, wat inhoudt dat het apparaat stof- en waterdicht is.

Nog snellere gezichtsherkenning

Achterop de iPhone Xs zitten twee 12-megapixels camera’s met True Tone-flitser. Eén daarvan heeft een grotehoek lens. Beide camera’s zijn voorzien van optische beeldstabilisatie. Smart HDR zorgt voor nog betere foto’s. De snelle sensor op de voorkant van de 7-megapixel camera zorgt ervoor dat gezichtsherkenning om het toestel te ontgrendelen, nog sneller werkt. Zowel de iPhone Xs als de Xs Max zijn geschikt voor augmented reality. Beide apparaten zijn verkrijgbaar met 64, 256 of 512 GB opslag in de kleuren grijs, zilver en goud. De Xs kost minstens 999 dollar; de prijzen van de Xs Max beginnen bij 1.099 dollar.

Enkele camera

Qua uiterlijk lijkt de iPhone Xr erg op de iPhone X. Ook kent het toestel een aantal dezelfde features, zoals draadloos opladen en gezichtsherkenning. Verschil is dat de Xr geen OLED-scherm maar een Liquid Retina LDC-display heeft. Verder is het apparaat niet voorzien van 3D Touch en heeft het een enkele 12 megapixel camera aan de achterkant. De TrueDepth-camera aan de voorkant heeft een 7 megapixel sensor. Net als de iPhone X is de Xr voorzien van een snelle A12 Bionic chip. Ook de batterij is er op vooruitgegaan. Die gaat naar verwachting ruim een uur langer mee dan de batterij van de iPhone8. De Xr is verkrijgbaar in zes verschillende kleuren, met een opslag van 64, 128 of 256 GB. De Xr kost minstens 749 dollar en komt volgende maand op de markt.

Bron: Connexie.nl

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.