Cisco komt met server voor AI en Machine Learning

Cisco introduceert een UCS server die speciaal is gebouwd voor kunstmatige intelligentie (AI) en machine learning (ML) workloads. De nieuwe server zorgt voor snellere deep learning, een rekenintensieve vorm van machine learning die gebruikmaakt van neurale netwerken en grote dataverzamelingen om computers te trainen voor complexe taken.

AI neemt een enorme vlucht. Hoewel op dit moment slechts vier procent van de CIO’s volgens marktonderzoeker Gartner aangeeft AI-projecten in productie te hebben, zal dit percentage de komende jaren drastisch toenemen. Net als machine learning biedt kunstmatige intelligentie grote bedrijven nieuwe manieren om complexe problemen op te lossen.

Tegelijk hebben deze technologieën een diepgaand effect op de onderliggende IT-processen en -infrastructuur. De nieuwe server van Cisco is speciaal ontwikkeld om bedrijven te helpen om nieuwe workloads, nieuwe verkeerspatronen en nieuwe relaties binnen de business te managen.

Meer rekenkracht

De server is met behulp van krachtige NVIDIA Tesla V100 Tensor Core GPU’s ontworpen om veel van de huidige, meest bekende software stacks te versnellen. Met deze GPU’s kunnen AI-modellen waaraan eerder wekenlang moest worden gerekend, in enkele uren worden getraind.

Datawetenschappers en ontwikkelaars kunnen op een laptop experimenteren met machine learning. Maar grootschalige deep learning vereist veel meer rekenkracht en vereist een IT-infrastructuur die grote hoeveelheden data aankan. Ook zijn er tools nodig om die data te prepareren voor ML. Daarom werkt Cisco met zijn technologiepartners om veel van de populairste machine learning tools te valideren, de implementatie ervan te vereenvoudigen en de ‘time to insight’ te verkorten.

Meer informatie halen uit data

Met de toevoeging van de Cisco UCS C480 ML biedt Cisco nu een complete reeks computing-opties voor elke AI- en ML-fase: van het verzamelen van data tot de analyse aan de rand van het netwerk en van het prepareren van data tot real-time inferentie in het hart van AI. Klanten kunnen zo meer informatie uit hun data halen. Met het nieuwe DevNet AI Developer Center en de DevNet Ecosystem Exchange stelt Cisco tools en middelen beschikbaar aan datawetenschappers en ontwikkelaars om een nieuwe generatie apps te ontwikkelen.

Om het makkelijker te maken om op grote schaal open source software te gebruiken, ongeacht waar de apps draaien, wordt gebruikgemaakt van containers en multicloud computing-modellen. Ook werkt Cisco samen aan de validatie op de nieuwe server van machine learning omgevingen en software zoals Anaconda, Kubeflow en oplossingen van Cloudera en Hortonworks.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.