Krimpen eerste Nederlandse gemeente in United Smart Cities programma Verenigde Naties

Krimpen aan den IJssel neemt als eerste Nederlandse gemeente deel aan United Smart Cities, een wereldwijd programma van de Europese economische commissie van de Verenigde Naties (UNECE) en de Organisatie voor Internationale Economische Betrekkingen (OiER). BTG is intensief betrokken bij de uitrol van het programma

Het initiatief richt zich op het slimmer, toekomstgerichter en duurzamer maken van steden over de hele wereld. Gegevens van aangesloten steden worden geëvalueerd en vergeleken met behulp van door de VN vastgestelde indicatoren. Dit vindt plaats binnen het VN-initiatief “United for Smart Sustainable Cities” (U4SSC), dat gecoördineerd wordt door de Internationale Telecommunicatie-unie ITU en UNECE in samenwerking met 14 VN-organisaties.

Krimpen gaat hiermee deel uit maken van een internationaal netwerk, waaraan inmiddels zo’n 50 grotere en kleinere steden in de hele wereld verbonden zijn. Ook technologische en financiële bedrijven participeren in het programma. BTG is voor Nederland aanjager van het programma van de Verenigde Naties.

“Dat wij als Krimpen aan den IJssel deze Nederlandse primeur gegund krijgen, geeft wel aan hoezeer wij bezig zijn met de toekomst. Ik ben trots op onze organisatie en de samenwerking met deze geweldige internationale instituten”, aldus burgemeester Martijn Vroom.

Ms.Kari Eik, secretaris-generaal van de OiER: “We zijn heel blij dat Krimpen aan den IJssel meedoet en op deze manier haar bijdrage levert aan het slimmer en duurzamer maken van steden wereldwijd. Kracht van het programma is dat we steden uit alle werelddelen en van elke omvang aansluiten. We zijn ook dankzij BTG in gesprek met meerdere gemeenten en verwachten op korte termijn meer Nederlandse gemeenten aan te sluiten.”

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Bijeenkomsten

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.