Gemeenschappelijke Meldkamer Utrecht kiest voor telefonieoplossing Koning & Hartman

Koning & Hartman ontvangt, na een Europese aanbesteding, de gunning ten behoeve van de Gemeenschappelijke Meldkamer Utrecht. De Gemeenschappelijke Meldkamer Utrecht kiest voor een telefoniesysteem van Koning & Hartman dat bestaat uit een IPC Unigy Voice Platform inclusief koppelingen. Ook is een onderhoudscontract voor 5 jaar overeengekomen.

De Gemeenschappelijke Meldkamer Utrecht (GMU) is het hart van de 112 hulpverlening in de provincie Utrecht. Voor 26 gemeenten verwerkt deze meldkamer alle oproepen van mensen die het alarmnummer 112 bellen. Koning & Hartman heeft opdracht gekregen voor het ontwerpen, leveren, implementeren en onderhouden van een nieuwe IP based telefoniesysteem.

Deze oplossing biedt optimale ondersteuning aan de diverse processen die op de meldkamer plaatsvinden. Het systeem garandeert een zeer hoge mate van continuïteit en een 24/7 beschikbaarheid van het primaire proces waardoor noodzakelijke handelingen altijd uitgevoerd kunnen worden.

IPC Unigy is een bewezen, volledig op VoIP gebaseerd, platform en biedt meer flexibiliteit, een hoge mate van integratie met de werkplek en een betere gebruikerservaring voor centralisten. De centralisten van de GMU ontvangen ook het nieuwste IQ MAX Touch toestel. Dit hybride toestel is intuïtief in gebruik en zeer flexibel om mee te werken. Koning & Hartman zal alle gebruikers uitgebreid trainen en voorzien van hulpmiddelen.

Vanuit het Remote Service Center (RSC) van Koning & Hartman wordt het nieuwe telefoniesysteem van demeldkamer 24/7 op afstand bewaakt. Onregelmatigheden en storingen worden proactief gesignaleerd en op afstand vanuit het RSC of ter plaatse door een gecertificeerde Field Engineer opgelost.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Bijeenkomsten

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.