VVD wil Rijksinspectie Digitalisering vanwege falen ICT bij overheid

De VVD heeft het plan geopperd een Rijksinspectie Digitalisering op te richten om mislukte digitaliseringsprojecten binnen de rijksoverheid zoveel mogelijk te voorkomen. Dat schrijft Computable.

De Inspectie der Rijksfinanciën, een groep deskundigen van het ministerie van Financiën die bij andere ministeries meekijkt en kennis deelt, geldt hierbij als voorbeeld.  VVD-kamerlid Jan Middendorp sprak op BNR Nieuwsradio over het plan. Als belangrijkste onderdelen van de inspectie noemt hij kennisdeling en werken met korte projecten in korte cycli. Middendorp ziet de inspectiedienst, die als een soort A-team bij verschillende projecten betrokken zal worden, en verwacht hiermee ICT’ers spannend en leuk werk te bieden, aldus Computable. Het Tweede Kamerlid verwacht dat er voldoende draagvlak is voor zijn plan en stelt dat het qua kosten wel meevalt.

Bron: Computable.nl

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Bijeenkomsten

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.