Zoetermeerse startup ontwikkelt airline crew-app om rooster te raadplegen

De Zoetermeerse startup RosterBuster heeft een airline crew-app ontwikkeld waarmee luchtvaartpersoneel eenvoudig onderweg hun werkrooster kan raadplegen. Inmiddels maken bijna 300.000 piloten en stewardessen van meer dan 400 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd dagelijks gebruik van de app op hun smartphone.

Met de app kunnen crew-members niet alleen het rooster raadplegen, ze kunnen ook contact houden met collega's en relevante informatie over bijvoorbeeld roosterwijzigingen checken. Tijdens de jaarlijkse MKB Innovatie Top-100 eindigde RosterBuster met de app op de zevende plek.

Aantal gebruikers verdubbeld

RosterBuster is gestart bij de incubator Crosspring, net als RosterBuster gevestigd in de Dutch Innovation Factory in Zoetermeer. Na een eerste succesvol jaar was er genoeg groeipotentie voor RoterBuster om een eigen kantoor te huren. Het aantal gebruikers is in twee jaar tijd verdubbeld.

"Ondanks dat er best wat concurrentie is in deze markt, zijn we veruit de grootste in de wereld. Daarmee zetten we Zoetermeer op de luchtkaart", vertelt Richard Versluis, oprichter en CEO van RosterBuster.

Product optimaliseren

RosterBuster is momenteel bezig om het product verder te optimaliseren. Het product wordt zodanig ingericht dat de communicatie tussen airline en crew onderling veel makkelijker wordt. De verwachingen hiervan zijn hoog, omdat dit een probleem is dat nog geen enkele app heeft kunnen oplossen.

Daarnaast is RosterBuster bezig om voet aan de grond te krijgen in Azië. "Ons doel is om de standaard app te worden voor airline crew overal ter wereld. Als piloten of stewardessen in training gaan, willen we al dat ze onze app leren gebruiken. We hebben een enorme groei doorgemaakt, maar het product kan nog veel beter aansluiten bij de behoeften van luchtvaartpersoneel”, aldus mede-oprichter Jeroen Derwort.

 

 

 

 

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.